5 mei met Classick

Een goed geoliede band met een hele eigen kijk op muziek

Tekst: Danitsja Koster; ,

Vrijheid mag gevierd worden. Afgelopen donderdag maakte Flevoland zich geen uitzondering, en met twee podia was er de hele dag feest op de Esplanade in Almere Stad. Om 22.40 uur stond Classick op het Meesterpodium.

Een goed geoliede band met een hele eigen kijk op muziek

De act:
Hiphop en klassieke muziek smelten samen in dit project van Stichting Twisted. De Almeerse stichting zette jonge musici, leden van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) en lokale MC’s bij elkaar om een interessante cross-over te bereiken van twee uitgesproken muziekstijlen.

De voordelen:
Het samenspel van de muzikanten met de MC’s is leuk, origineel en het is duidelijk te horen dat er zeer getalenteerde mensen op het podium staan. Naarmate de set vordert wordt het steeds meer een opzwepend geheel waar het publiek niet op stil kan staan. Zeker de strijkers steken er mooi bovenuit in combinatie met de raps. Het klinkt als een goed geoliede band met een hele eigen kijk op muziek. Ga deze kids zien!

De nadelen:
Het optreden komt wat langzaam op gang omdat het eerste nummer wat onderbrekingen heeft. Het loopt niet helemaal lekker door omdat er geforceerd ruimte wordt gecreëerd voor de klassieke instrumenten. Na het openingsnummer is deze twijfel nagenoeg verdwenen.