Wie is Chris Mulder?

"Flevoland mag zichzelf wel wat serieuzer nemen"

Door Nico Glas ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Chris Mulder.

"Flevoland mag zichzelf wel wat serieuzer nemen"

Chris Mulder (1990) is even Fries en Overijssels als een Flevolands.  Deze thuiswonende jongeman noemt het pittoreske Kuinre zijn thuisbasis en is beter bekend als de bassist van Daily Bread.  Sinds zijn veertiende is hij fulltime bezig met het spelen van het voorgenoemde instrument en daarnaast speelt hij ook de synthesizer. Dat heeft hij verder doorgetrokken naar een uiteindelijke opleiding pop en media in Leeuwarden. Toen hij tien jaar oud was draaide zijn leven voornamelijk om rare stunts uithalen met zijn skateboard. Nu, een grove tien jaar later, is hij verliefd, druk muziek aan het maken, doet veel shows en heeft dit zelfs buiten ons kikkerlandje gedaan. Naast zijn muzikale hobby’s geniet hij van de wonderlijke wereld die elektronica heet.
Naar eigen zeggen wordt hij door heel veel geïnspireerd, maar heeft hij niet iemand die hij een held kan noemen. Wie is deze dan deze jonge musicus die goed onderweg is om Flevoland op de Nederlandse muziekkaart te zetten? Met andere woorden, hoog tijd voor de 12 vragen van Chris Mulder.


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Onze studio: “where the magic happens”.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Zeker weten De Klos, daar heb ik heel veel inspiratie opgedaan.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
ik vind dat er wel meer mag gebeuren in Flevoland. Veel parels zijn er nog niet, maar wat nog kan bloeien tot iets moois dat is toch zeker wel Fur.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
ik denk dat de scène zichzelf onderschat. Flevoland mag zichzelf wel wat serieuzer nemen en wat meer om zich heen mogen kijken.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Coverbands, ik heb daar nog nooit respect voor gehad.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Veel (nieuwe)Bandjes/Producers luisteren en af en toe nieuwe instrumenten kopen kan je kijk op muziek een hele nieuwe twist geven.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Als je het wil dan kan je het.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Muziek maken, netwerken, toeren.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Ik denk best veel, op dit moment zijn wij als Daily Bread degene die Flevoland weer een beetje op de kaart zetten.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Ik denk dat je, je nergens voor hoeft te schamen. Zelfs de meest foute muziek kan goed in mekaar zitten en erg interessant zijn om naar te luisteren.

En, hoe is het verder?
Ja erg relaxt, alles is wat rustiger en we hebben meer tijd om te schrijven voor het nieuwe album.

Wat wil je verder nog kwijt?
Check Beach House. Een goede band uit Brooklyn, New York.