Flevolanders in de halve finale GPVN

Evant Garden en Sunaivod zijn door

Door Bart Rouw ,

In het tweede kwartaal van dit jaar werden de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland gehouden. Honderdveertig acts streden in vier categorieën om zich uiteindelijk de beste opkomende act van Nederland te mogen noemen. Maar eerst krijgen we de halve finales nog, waar twee Flevolandse acts zijn te vinden. 3voor12/Flevoland wilde eens weten hoe het was.

Evant Garden en Sunaivod zijn door

Ieder jaar scheidt de Grote Prijs van Nederland het kaf van het koren qua opkomende bands. Ook dit jaar werden er uit honderden inzendingen honderdveertig uitgekozen en per vijfendertig in een categorie gestopt om het in de kwartfinales tegen elkaar op te nemen. De categorieën zijn Rock/Alternative, Singer/Songwriter, Hiphop en Dance/Producer en de oplettende lezer heeft gezien dat de eerste drie categorieën Almere hebben aangedaan.

Twee maanden later telt elke categorie nog maar vijftien bands. Onder deze bands vinden wij Evant Garden en Sunaivod, respectievelijk in de categorieën Rock/Alternative en Dance/Producer.
Omdat er geen voorrondes zijn gehouden voor Dance/Producer, is Remy “Sunaivod” Dovianus extra blij dat hij door is. “Persoonlijk had ik niks verwacht. Als je ziet hoeveel mensen tegenwoordig goede, elektronische muziek produceren in Nederland dan kan je beter geen hoge verwachtingen hebben.”
Chris Kikic, zanger van Evant Garden, heeft met zijn band wel een voorronde moeten spelen. Eind mei waren de rockers aan de beurt. Door hun muziek te spelen zoals ze dat altijd doen, vol gas en overtuiging, hebben zij de jury overtuigd. Zoals Flevoland van hem gewend is, blijft Chris er nuchter onder. Op de vraag wat het voor de band betekende antwoordde hij: “Het betekent dat we in elk geval nog een gig gaan doen.”
Voor Remy wordt dat zijn eerste in het GPVN traject. Maar, wordt het gelijk zijn laatste? “Ik zou het werkelijk waar niet weten, het ligt allemaal de jury. Ik heb uiteraard uitgebreid geluisterd naar de overige halve finalisten en ik kan horen dat deze acts erg proffesioneel zijn in hun ding. Zelf maak ik als enige een donkere, harde vorm van Drum ´n Bass, met een knipoog naar rock, dus ik hoop dat ik opval en dat dat mijn kracht wordt.”
Ook Evant Garden vindt het moeilijk de eigen kansen in te schatten.

Wanneer de halve finales worden beslecht is nog niet bekend, maar hou de GPVN-site en de sites van Evant Garden en Sunaivod in de gaten voor de optredens.

3voor12/Flevoland houdt de heren muzikanten nauwgezet in de gaten en wenst ze heel veel succes.