Wie is Nick van den Akker Wie is Nick van den Akker

"Blijf dan lekker met je haarborstel voor de spiegel zingen”

, Door Rose de Rond

Wie is Nick van den Akker

"Blijf dan lekker met je haarborstel voor de spiegel zingen”

Door Rose de Rond ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Nick van den Akker.

"Blijf dan lekker met je haarborstel voor de spiegel zingen”

Nick van den Akker (1982) verhuisde op zijn tiende van het landelijke Friesland naar Almere, wat zorgde voor een flinke cultuurshock. Woorden als tuffen, kwatten, tyfuslijer en de skatebike eisten aardig wat aanpassingsvermogen. Inmiddels heeft Nick al enige faam in Almere bereikt met zijn band Snake in the Mailbox, waarvan hij de zanger is. Naast zingen kan Nick ook aardig met een gitaar overweg. Rond zijn twintigste leerde hij spelen op de gitaar die zijn vader voor hem had gekocht vlak voor hij overleed. Hij deed in die periode niets anders dan drinken en het schrijven van teksten en gedichten. Op dit moment studeert hij Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Na dit te hebben gehoord weten wij in feite nog niet veel over hem. Daarom stelden we ons deze week de vraag: Wie is Nick van den Akker?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Om te chillen absoluut het Beatrix Park in Almere-Stad. Steeds als ik er ben zie ik weer de talloze mogelijkheden om daar een gigantisch muziekfestival te organiseren. Iets dat je mee terug neemt naar de tijd waarin rockbands, bekend of onbekend, nog werden aanbeden. Te vaak zie je bands optreden zonder fans of zelfs zonder publiek. Vrienden en familie die er uit respect staan, maar eigenlijk geen reet geven om wat je speelt.”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“Stamkroegen zijn voor eenzame mensen.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Flevoland heeft niet echt een muzikale parel, voor zover ik dat kan inschatten. De Meester, Trapnatov, The Underground en cafés die bandjes hosten, ik snap het niet! Het is leuk allemaal, maar hoe ver heeft het een unieke meerwaarde? De Meester en The Underground zijn leuk om te spelen als band, maar als ik mijn fantasie zou mogen gebruiken? Alle poppodia hebben een locatie waar het niet relaxed is om naar toe te gaan om wat te drinken, of om iets te kunnen drinken en er voor te kiezen om het bandje dat speelt op de achtergrond te horen. Waarom kan Flevoland dat nou niet combineren? Dat zou zo veel meer mensen trekken. Poppodium plus café/hangout and pick a name that sticks, niet de Meester dus.”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“Er komen steeds meer bands en muzikanten bij in Almere. Waar ze vandaan komen? Ik zou het niet weten. Toch worden ze op de een of andere manier geïnspireerd om muziek te gaan maken. En ik hoop dat die inspiratie niet snel uitsterft.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Alle bands die niet in staat zijn tot zelfreflectie. Met goede zelfreflectie ga je op muzikaal gebied vooruit. Ik was laatst bij een bandwedstrijd en de jury bekritiseerde terecht de zangkwaliteit van de zangeres. Ze barstte nog net niet in tranen uit en ging samen met haar vriend verhaal halen bij de jury. Dat soort mensen horen niet thuis op een podium. Niet iedereen is geschikt om muziek te maken op een podium. Blijf dan lekker met je haarborstel voor de spiegel zingen.”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Eddie Vedder, Chris Cornell, Axl Rose, Jim Morrison en Laney Staley.”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“Niemand leeft volgens een motto. Mensen die deze vraag kunnen beantwoorden zijn eigenlijk alleen maar bezig om zichzelf zo cool mogelijk te positioneren. Zodra ik iets echt wil, focus ik me erop, geef ik honderd-en-tien procent om het te bereiken en ga ik vaak nog over mijn grenzen heen om het te verbeteren of meer te krijgen.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik ben Manager in de glastuinbouw. Daarnaast heb ik een eigen studio waarin ik muziek opneem en componeer.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Ik kan alleen maar hopen dat ik iets toevoeg aan de Flevolandse muziekscene. Ik denk dat ik deze vraag over 2 jaar beter kan beantwoorden.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Ik ben hopeloos verliefd op de muziek uit de sixties en seventies. Ik vind het magisch. Het is zo jammer dat de huidige mainstream muziek is veranderd naar dance en trance. De discotheken zitten vol en op elke hoek van de straat vind je er een. En het absurde is: ze draaien allemaal dezelfde muziek. Boring as hell! Als Almere identiteit wilt, zal ze toch echt moeten werken aan haar muziekscene.”

En, hoe is het verder?
“Ik ben met Snake in the Mailbox druk bezig om onze eerste cd te schrijven en op te nemen. Een waanzinnig project met goede muzikanten. Snake in the Mailbox is een band met vijf eigen karakters, iedereen heeft altijd zijn mening klaar. Onze inspiratie en muziekstijl liggen soms ver bij elkaar vandaan, maar het proces van naar elkaar toewerken geeft soms leuke onverwachte twists aan het geheel. Iets waar de naam Snake in the Mailbox ook vandaan komt. Daarnaast ben ik bezig met het componeren en schrijven van een aantal akoestische nummers in samenwerking met verschillende muzikanten. Beide projecten moeten na de zomer af zijn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland