Starcatcher bij Een Blok Aan Je Been Starcatcher bij Een Blok Aan Je Been

Haagse band komt Almeerse sterren vangen

, Door Bart Rouw

Starcatcher bij Een Blok Aan Je Been

Haagse band komt Almeerse sterren vangen

Door Bart Rouw ,

Omdat we niet genoeg promotie kunnen maken voor de Popronde, is 3voor12/Flevoland afgelopen woensdag aangeschoven bij het Almeerse radioprogramma Een Blok Aan Je Been. Daar speelde de band Starcatcher een liveset. Lees hier het interview.

Haagse band komt Almeerse sterren vangen

Stel je een woensdagavond voor in een kleine kamer. Aan weerszijden deuren, de ene naar het kleine studiootje en de andere naar de toch al gure buitenwereld. Als je dit voor ogen kunt halen, is het net of je bij de Haagse band Starcatcher aan tafel kunt schuiven. Terwijl Een Blok aan je Been, het radioprogramma waar de heren vanavond ter promotie van de Popronde zijn, verder gaat, wordt er flink nagepraat over de liveset die zojuist de ether in is geslingerd.

De band bestaat uit zanger/bassist Jesse, toetsenist Boyke, drummer Jorin en gitarist David. Een beschrijving van de band wordt voorzichtig gegeven. “Naar de media toe zeggen we Alternative Rock. Vroeger noemde we het Symfonische Rock, maar dan wordt al snel de link gelegd naar Genesis of Dream Theatre. Wat op zich goeie bands zijn, maar waar we zelf weinig raakvlakken mee hebben.” legt Jorin uit. Toch heeft de band veel symfonische invloeden, vooral omdat Boyke en David klassiek geschoold zijn.

De band bestaat in zijn huidige incarnatie ongeveer drie jaar, en in die jaren hebben ze het ver weten te schoppen. Onder andere waren ze 3voor12´s Hollandse Nieuwe, wonnen op de High School Musical Competition, in de finale gestaan van de Sena Pop Awards en meegedaan met de Indecent Proposal van 3FM´s Rob Stenders. Niet onverdienstelijk.
Maar komt dit nou door puur geluk, of heeft de band een succesformule op handen? “Wat belangrijk is, is dat je een doel stelt en er naartoe werkt. Een plan maakt, als het ware. Dan kan je dingen afstrepen.” vindt Jesse. “Ook moet je keihard werken” kopt zijn broer Jorin erachteraan. Volgens David is het vooral belangrijk “dat je er niet vanuit gaat dat het komt aanwaaien.” Als tip voor aanstormende bands hebben zij dan ook: “Werk planmatig en schrijf goeie liedjes”. Boyke weet daar nog aan toe te voegen: “En als je er dan nog een beetje leuk uitziet, is dat ook niet verkeerd”.

De band heeft nu één optreden van de Popronde erop zitten, in het Nijmegense Twee Keer Bellen. “Was wel weer wat anders, spelen in een klein kroegje. De week daarvoor stonden we namelijk in de Melkweg, en dan merk je toch dat het een hele andere vibe heeft.” herinnert Jorin zich. Jesse kan daar aan toevoegen dat het belangrijk is dat je ook voor vijftien man alles geeft. “Die ervaring nemen we mee naar de verdere optredens.” Één van de charmes van de Popronde is, volgens Boyke, dat je geen idee hebt waar je komt te staan. “Niemand kent je daar ook nog echt, wat heel leuk is om mee te maken.”
Van de andere Popronde acts wil de band unaniem Bombay Show Pig aanbevelen. “Die band zet echt een vette show neer!” is toch het consensus. David gaat in Almere zelf Boef en de Gelogeerde Aap checken. “Ze spelen voor ons, en wij moeten vrij vroeg bij ons podium zijn. Tijd zat om even te kijken.” Verder worden mede-Hagenezen So What genoemd. “Omdat ze goed zijn, maar ook omdat ze Haags zijn.”

Starcatcher is zaterdag live te zien om 23:00 op het 3v12 Hollandse Nieuwe podium in de Kunstlinie. Het mini-optreden dat de mannen via de radio gaven is de komende weken te downloaden via het weblog van Een Blok aan je Been.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland