Sandy Dane Festival 4

Wij leven voor de muziek

Tekst: Danitsja Koster; foto's: Sander de Goede ,

Het vierde Sandy Dane Festival was een bijzondere mix van getalenteerde muzikanten. Uit alle hoeken van Nederland waren de bands voor deze versie naar de Meester in Almere gekomen. Sandy heeft een neus voor goede muziek want ze had weer een paar heerlijke bands in petto.

Wij leven voor de muziek

Het Sandy Dane Festival werd geopend door singer-songwriter Ed Struijlaart. Hij startte de avond rustig met zijn mooie en breekbare gitaarliedjes. Struijlaart en zijn gitarist wisten de zaal te vullen met hun muzikaliteit en authentieke optreden. Dit bouwden zij op naar een mooi hoogtepunt met twee snellere nummers. Het publiek speelde daarbij een cruciale rol, door de beat al klappend aan te geven. De interactie viel positief op en de toon was gezet voor een gezellige avond vol muziek. Af en toe deed hij denken aan Jack Black, met zijn uithalen en gitaarsolo’s.

Vervolgens stond het podium vol met de zeven leden van Tangerine. De twee frontmannen hadden zich uitgedost in passende kledij en de meest bijzondere instrumenten vulden het podium. De vrolijke folky muziek met onder andere gitaar, viool en mandoline werkte aanstekelijk, zeker wanneer de zangers met een folky accent hun mond open trokken. Leuk om naar te kijken en lekker om naar te luisteren.

De hoofdact van de avond is natuurlijk de Almeerse Sandy Dane. Ondanks dat de muzikanten uit verschillende bands vandaan geplukt zijn, klinken ze goed op elkaar ingespeeld. Van Sandy krijg je wat je verwacht, mooie poppy songs en een enthousiaste frontvrouw met een goede stage presence. Indrukwekkend was het moment dat de jazzy sound naar voren kwam en de emotie duidelijk in Sandy’s stem te horen was. Ze eindigt haar optreden met de hit ‘Peace, Love & Icecream’ en een muzikaal bruggetje naar de volgende act.

Afsluiter van de avond is namelijk de rockband Vikki & the Violence met stoere frontvrouw Vikki die meteen bewijst een fantastische stem te hebben, deze gaat door merg en been. Ze beginnen het optreden wat rustig waardoor Vikki de ruimte krijgt om haar passie te laten horen. Daarna bouwt het op naar funky rock met een bite wat een behoorlijke indruk achterlaat bij het publiek. Zeker als de frontvrouw haar gitaar pakt staat deze band als een huis. Ondanks dat ze pas een jaar samen zijn leeft deze band voor de muziek, aldus Vikki. En dat is duidelijk te horen.