Rock-‘n-roll in Brennels Rock-‘n-roll in Brennels

‘Ouder worden is tenslotte typisch iets voor jonge mensen’

, Door Nico Reinders

Rock-‘n-roll in Brennels

‘Ouder worden is tenslotte typisch iets voor jonge mensen’

Door Nico Reinders ,

In een uitverkocht Brennels Buiten kreeg de oude band Gruppo Sportivo afgelopen zaterdag flink de voetjes van de vloer. Lees hier hoe een sanitaire stop in de sloot, ouder worden en goede muziek samen kwamen...

‘Ouder worden is tenslotte typisch iets voor jonge mensen’

Door drukte op de wegen in het westen en een bassist die vlak voor het optreden tijdens een sanitaire stop de sloot van de natte kant bekeken had, waren de reden dat het optreden van Gruppo Sportivo bij Brennels Buiten in Kraggenburg zaterdag 25 september 2010 wat later begon. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Afgezien van het barpersoneel was er moeite nodig om iemand onder de veertig te schatten. Maar echt van belang was dat niet. Zoals de van oorsprong Haagse band Gruppo Sportivo zelf op hun MySpace al aanstipt: ‘Ouder worden is tenslotte typisch iets voor jonge mensen’. Dat de bandleden hun sporen in de muziek verdiend hebben was niet alleen zichtbaar, het was vooral goed te horen en te merken. Een heerlijke avond met ruim twee uur prima muziek, onderbroken door een korte pauze om het publiek op adem te laten komen.

Dat het publiek voor de pauze nog in de luistermodus zat, werd na de pauze goed gemaakt met wat gedans. Bij het inzetten van rock-’n-roll, Beep Beep Love en Disco Really Made It!, de laatste drie nummers, was er tot achter in de uitverkochte zaal voornamelijk bewegend en meezingend publiek te zien.

Maar er was meer: twee toegiften van een nummer of drie. De eerste nadat het publiek een ouderwets ‘We want more’ vervangen had voor het meer toepasselijke ‘TO KY O’. Hans kwam terug het podium op en zette het gelijknamige nummer in wat voor een groot deel door het publiek gezongen werd. Om kwart voor middernacht kwam er dan toch een eind aan dit heerlijke optreden.

Spijt dat het optreden ongezien voorbij is gegaan? Gruppo Sportivo doet volgend jaar een theatertournee genaamd "Het Geheim Van Succes" waarbij ze vrijdag 20 mei de schouwburg van Almere aandoen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland