LelystART LelystART

Aftrap culturele seizoen Lelystad in een modderpoel

, Tekst: Nico Glas

LelystART

Aftrap culturele seizoen Lelystad in een modderpoel

Tekst: Nico Glas ,

Afgelopen vrijdag was de aftrap van het cultureel seizoen in Lelystad met een indrukwekkende line-up. Ditmaal niet in de Underground, maar naast het Agora theater. Daar gingen Valentina Eléni, Bertolf, Go Back to the Zoo en C-mon & Kypski keihard uit hun dak om Lelystad, ondanks de regen, een feestje te geven!

Aftrap culturele seizoen Lelystad in een modderpoel

Ondanks dat het de aftrap van Lelystad's cultureel seizoen was, was er bar weinig “Lelystads” te bewonderen. Slechts één artiest die getogen is in Lelystad, maar wat voor een. Wie Valentina Eléni niet kent, mag zichzelf gerust een cultuurbarbaar noemen. Vooral in als je zelf in de polder woont. Het gaat hier om de winnaar van de Kunstbende van 2009 en daarvoor heeft zij elk jaar wel een prijs van dezelfde competitie mee naar huis genomen. Met prachtige zwoele liedjes en een zangtalent waar je haren van overeind komen staan, weet mevrouw Eléni heel goed hoe zij een heerlijke sfeer kan brengen.

Dat was het dan voor het Lelystads thuisfront, maar desalniettemin werd er een geniaal feestje gemaakt. Bertolf was de eerste grote naam dat het podium betrad. De man uit Dronten had helaas wel wat pech: hij mocht een groot deel van zijn optreden naar paraplu's kijken. Tijdens zijn optreden vonden de weergoden het namelijk nodig om dit festival met wat regen lichtjes te verpesten. Het drukte de pret in zijn geheel niet. Bertolf en consorten waren nog altijd prima bezig. De band die inspiratie zegt te halen uit onder andere de Beatles laat dat ook goed zien. Maar dan wel met opzwepende muziek.

Een van de beste aanwinsten voor deze avond was Go Back to the Zoo. Wie heeft er de afgelopen tijd niet van ze gehoord? Met nummers als Electric en Hey DJ hebben zij deze zomer naam gemaakt. De media spreekt met lof over het nieuwe album Benny Blisto en datzelfde album werd het meest verkocht op het afgelopen Lowlands. Geen slechte prestatie in zo'n korte tijd. En in Lelystad laten zij zien hoe ze dat geflikt hebben. Door constant in beweging te blijven, kregen zij het voor elkaar dat het publiek ging dansen op de doordrenkte ondergrond en de voorgenoemde hits werden ook luidkeels meegeschreeuwd. Het enige minpunt was dat de bandleden  weinig zin hadden in interactie met het publiek. Geheel bedrijfsmatig kwamen zij het podium op, speelden hun set met slechts een paar woordenwisselingen met het publiek en waren meteen vertrokken.

Het werd tijd om het grasveld naast het Agora Theater flink te verkloten, want het was tijd voor C-mon & Kypski. Ook zij zitten tegenwoordig in hun glorie dagen. Zij hebben al driemaal getoerd door de VS en hebben ook Zuid-Afrika op hun cv staan. Toch een indrukwekkend lijstje, niet? Nu zij in Amerika de boel op stelten hebben gezet, kwamen zij het netjes overdoen in onze geliefde polder. En wat een feest kunnen deze heren uit Utrecht maken. Het grasveld was naderhand ook niet te herkennen en de schoenen van de bezoekers ook niet. Al met al dus een geweldige sfeer en een geslaagde aftrap van het culturele seizoen van Lelystad.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland