Kelly’s Vacation viert een feestje in De Meester Kelly’s Vacation viert een feestje in De Meester

‘Dat bekt lekker met Kelly’

, Tekst: Heleen Wever;

Kelly’s Vacation viert een feestje in De Meester

‘Dat bekt lekker met Kelly’

Tekst: Heleen Wever; ,

Kelly’s Vacation heeft wat te vieren: twee verjaardagen, een docu over de band door Stadsomroep Almere en een uitgebreid repertoire dat steeds beter wordt neergezet. Degenen die afgelopen zaterdag naar De Meester waren gekomen konden getuigen zijn van een terecht groots opgezet feestje.

‘Dat bekt lekker met Kelly’

Zaterdag 25 september speelde Kelly’s Vacation in De Meester, Almere. Deze rockband geformeerd rond zangeres Kelly Keet heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan uitbreiding en verbetering van het repertoire en dat is te horen. Niet alleen de muziek is van ongekende kwaliteit, ook blijkt duidelijk dat de band plezier heeft in het optreden. Kelly heeft de hele avond twinkelogen en beweegt in haar korte, zwarte in-kijkjurkje spontaan over het podium.

Het publiek wordt de hele avond leuk bij het optreden betrokken, ook voorprogramma No Can Do deed dat goed. Deze twee meiden met gouden strotjes raken duidelijk steeds meer op elkaar ingespeeld. Wellicht werpt hun recente toelating tot het conservatorium nu al vruchten af?

Als tussendoortje krijgen we een voorproefje op de documentaire die Stadsomroep Almere over Kelly’s Vacation maakt. De band is naar vele optredens gevolgd en legt uit waar hun naam vandaan komt: hij is ontsproten uit het brein van gitarist Sander Hoek. Drummer Remco Fransen vult aan: “Dat bekt lekker met Kelly”.  Een opmerking waar veel mannen in de zaal over mee zouden willen kunnen praten.
De voeten worden deze avond in ieder geval flink ‘getapt’. Want Kelly’s Vacation maakt rock met ontzettend catchy hooks en goede gitaarriffs. Geen dertien-in-een-dozijn-muziek, maar wel nummers die je na één keer horen al kunt meezingen. Als er dan ook nog glowsticks worden uitgedeeld, blijft het niet bij het tappen van de voet, maar wordt er uitbundig meegezwaaid op de klanken.

Nadat de band het publiek heeft verblijd met een lange set is het tijd voor het vieren van verjaardagen. Gitaristen Sander en Marcel zijn beiden in deze periode jarig en worden toegezongen door het publiek. Cadeautjes worden gegeven en tijdens de allerlaatste toegift speelt Marcel na even een paar blikken in zijn, nu nog, kersverse Playboy te hebben geworpen wederom een strak partijtje gitaar.

Kelly’s Vacation heeft deze avond bewezen waarom ze de laatste tijd steeds meer worden geboekt en er een docu over ze in de maak is. Een sympathieke, energieke band die ook nog eens muzikale, aanstekelijke rock maakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland