Jimi Hendrix contest - Senioren Jimi Hendrix contest - Senioren

Ode aan een groots gitarist

, Tekst: Lisa Boels; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

Jimi Hendrix contest - Senioren

Ode aan een groots gitarist

Tekst: Lisa Boels; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

Precies 40 jaar geleden overleed gitaarvirtuoos Jimi Hendrix in het Londense Samarkand Hotel als gevolg van een overdosis slaappillen. In samenwerking met Nederland Muziek organiseerde De Meester een Jimi Hendrix contest. Om hem op deze veertigste sterfdag te herdenken en om op zoek te gaan naar de beste Hendrix gitaristen van Almere en omstreken.

Ode aan een groots gitarist

Met zijn boerenpetje en houthakkersblouse ziet Willem er allesbehalve Hendrix-achtig uit. Het duurde even om in te komen, maar toen hij eenmaal op gang was, ging het gesmeerd. En natuurlijk moet er bij Voodoo Child wel even, net als de echte Hendrix, met de tanden gespeeld worden. Dennis speelde Red House beduidend slechter dan de junior Chris, hoewel dat ook kon komen doordat zijn gitaar tegen het valse aan was gestemd. Nico speelde Crosstown Traffic vol overtuiging, maar hoewel hij een goede gitarist is, is hij duidelijk een betere zanger. Voor de derde keer op rij was Purple Haze te horen deze avond, maar dan in de uitvoering van Vincent. Het begon als elke andere, waardoor het publiek een beetje Purple Haze-moe werd, maar aan het einde zette hij door middel van een geweldige solo het publiek toch nog naar zijn hand. Na Purple Haze was het weer de beurt aan dat andere favoriete nummer; Foxey Lady! Maarten speelde Foxey Lady harder en ruiger dan de voorgaande. Ook speelt hij veel met de camera en maakt er een echte show van.

Het kan dus toch; Matthijs speelt met Spanish Castle Magic een nummer dat die avond nog niet gespeeld is! En dat doet hij goed, hoewel hij ontzettend schor is, zet dat het nummer eigenlijk alleen maar meer kracht bij. De laatste van de avond is Chris, die op een babyblauwe strat Voodoo Child  speelt. Als je denkt dat deze vanavond al doodgespeeld is, bewijst Chris je het tegendeel door het origineel compleet naar zijn hand te zetten en het publiek in zijn performance te betrekken. Hij speelt het als vuige rock met een funky randje, wat het nummer zeker goed doet. Ook hij is een echte frontman, hij speelt met het publiek.

Na de acht senioren allemaal aan het werk te hebben gezien, is het tijd voor de jury om zijn oordeel te vellen. Uiteindelijk wordt gekozen voor Chris. Hij speelde Voodoo Child subliem en de jury was vooral erg te spreken over zijn stijl. 'Als je je ogen dicht doet, hoor je Hendrix. En als je ze opent, zie je hem ook,' zo luidde het jury rapport. Al met al was het een prachtige avond die geheel in het teken stond van Jimi Hendrix, de beste gitarist aller tijden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland