Jimi Hendrix contest - Junioren Jimi Hendrix contest - Junioren

Ode aan een groots gitarist

, Tekst: Lisa Boels; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

Jimi Hendrix contest - Junioren

Ode aan een groots gitarist

Tekst: Lisa Boels; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

Precies 40 jaar geleden overleed gitaarvirtuoos Jimi Hendrix in het Londense Samarkand Hotel als gevolg van een overdosis slaappillen. In samenwerking met Nederland Muziek organiseerde De Meester een Jimi Hendrix contest. Om hem op deze veertigste sterfdag te herdenken en om op zoek te gaan naar de beste Hendrix gitaristen van Almere en omstreken.

Ode aan een groots gitarist

Op 18 september 1970 overleed Jimi Hendrix, een van de grootste gitaristen ooit, alleen in zijn hotelkamer. Veertig jaar later staan in de Meester zestien gitaristen die in zijn nagedachtenis zijn grootste klassiekers spelen.
Ook de Rock-a-oke band is op deze Hendrix-tribute van de partij; Dennis Orso, Remco Franssen en Sander Hoek zullen de gitaristen muzikaal bijstaan. Na een korte intro van Purple Haze is het tijd om de eerste deelnemer het podium op te roepen; de 10-jarige Jordan. Het schattige jongetje speelt een stukje van zowel Hey Joe als Purple Haze, waarbij hij de toon zet voor een avond vol Hendrix klassiekers.

Dan is het de beurt aan Ruud, die een geheel eigen versie van Voodoo Child (Slight Return) ten gehore brengt. Ruud zingt met name in het begin sterk, maar naarmate het nummer vordert blijkt dat hij het vooral van zijn geweldige gitaarspel moet hebben. Zonder af te doen aan de zo typerende 'Hendrix-sound' geeft Ruud er volledig zijn eigen draai aan. Ook Casper zet een goede Hendrix neer, namelijk een instrumentale versie van Little Wing. Hoewel aan zijn presentatie nog gewerkt kan worden, speelt hij deze favoriet zowel met een goede techniek als met gevoel. Felix daarentegen gaat het wat minder goed af: hij is duidelijk zenuwachtig en maakt behoorlijk wat foutjes. De 15-jarige Thomas speelt Foxey Lady met verve en zelfvertrouwen; zelfs als er een foutje met de kabel blijkt te zijn lost hij dit koel op en gaat onverstoord weer verder.
Afsluiter van de junior competitie is Richard, wie normaal gesproken ook met de Rock-a-oke band in de Meester te vinden is. Aan hem is duidelijk te merken dat hij flink veel podiumervaring heeft opgedaan; zijn versie van Red House is fantastisch. Als enige van de junioren doet hij een aantal typische Jimi trucs zoals het spelen met de gitaar achter het hoofd. Een Red House waar Jimi trots op zou zijn.

Aan het einde van de avond is het tijd voor de prijzen. Casper en Steven winnen cadeaubonnen van Nederland Muziek. De uiteindelijke winnaar van de gloednieuwe witte Fender stratocaster is Ruud. Hij wordt geroemd om zijn goede techniek en eigen stijl. Je hoort in zijn vertolking van Voodoo Child duidelijk Hendrix. Is er een mooier compliment denkbaar?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland