In memoriam: Gandhi’s Revenge In memoriam: Gandhi’s Revenge

New Year, New Beer 2011: af-schijt-optreden

, Door Heleen Wever

In memoriam: Gandhi’s Revenge

New Year, New Beer 2011: af-schijt-optreden

Door Heleen Wever ,

Na negen jaar vol bier, andere genotmiddelen, optredens en memorabele momenten houdt Gandhi’s Revenge ermee op. Jan-Melle, Tak, Buur, Guyon en Laurens praten ons bij en vertellen wat de toekomst voor hen en ons in petto heeft. Lees hier verder over het ‘af-schijt’.

New Year, New Beer 2011: af-schijt-optreden

Hardcorethrashpunkband (scrabblewoord-van-de-dag) Gandhi’s Revenge heeft jarenlang furore gemaakt in Almere. Meer dan om de muziek, stond de band bekend om plezier, bier en hun compleet-uit-je-plaatgarantie. Nu, bijna een decennium later, hebben de mannen gezamenlijk besloten de stekker eruit te trekken.

Waarom? Daarover zijn de meningen verdeeld. Vocalist Daniel Tak stelt daarover: “Uiteindelijk hebben we allemaal andere ideeën gehad over wat de toekomst van de band was en kon zijn.” Bassist Michiel (a.k.a. ‘Buur’) vult aan: “We hebben Gandhi's altijd beschouwd als de kutste band van Almere. De laatste twee jaar waren we bezig met het niveau op te krikken, wat misschien wel de ondergang is geweest. Als je te hard nadenkt over je muziek, verdwijnt het spontane.” 
En dat spontane was juist de kracht van Gandhi’s Revenge. Zo memoreert gitarist Laurens aan een optreden in Assen, waarvoor de band niet had geoefend. “Tak, Melle en vooral Buur waren op de heenweg al zo ver heen dat ze nauwelijks meer konden lopen, het was leuk!”.  De band telt een uitgebreide geschiedenis van anekdotes, waarin van trappetjes wordt gevallen, lampen van plafonds worden gekopt door crowdsurfende peeps in de BG-22-24 en vooral veel niet nader te noemen fratsen.

Dat het de heren vooral om het plezier te doen was, blijkt uit alles. Zo ook uit hun verhalen over de repetities, waarbij er wellicht meer drank en ander ongezond spul werd genuttigd dan dat er werd geoefend. Maar dat de mannen muziek kunnen maken, staat vast. Guyon en Laurens spelen alweer geruime tijd in de niet onverdienstelijke hardcore/metalband For Blood and Vengeance en Daniel Tak is de nieuwe frontman van ‘The Shakedown 8’. Michiel staat aan de wieg van het Nederlands Festivalorkest en verwacht wel weer in een nieuw ‘goor’ bandje te belanden. Vocalist Jan-Melle is vooral druk bezig voor 3voor12 Flevoland en zijn eigen cultureel managementbureau. Zo doet hij onder andere de organisatie van Snoerloos 2010 en de Popronde Almere.

De mannen sluiten hun Gandhi’s Revenge-avontuur gelukkig nog wel in stijl af met, zoals Jan-Melle het noemt, een ‘af-schijt-optreden’. Komende januari daarom voor de negende keer het legendarische ‘New Year, New Beer’ in De Meester. Guyon roept iedereen op om dan “nog een laatste vaarwel te komen zeggen en er nog één keer een totaal gekkenhuis van te maken”.
Gezien de reputatie van deze mannen hebben wij daar in ieder geval alle vertrouwen in.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland