Helden, dat zijn het zeker Helden, dat zijn het zeker

Symon, Kikic en Army of Mood bewijzen muzikaliteit

, Door Heleen Wever

Helden, dat zijn het zeker

Symon, Kikic en Army of Mood bewijzen muzikaliteit

Door Heleen Wever ,

Afgelopen vrijdag vond weer een editie van ‘Support Your Local Heroes’ plaats in De Meester. Deze avond bewijst steeds meer de ‘go to avond’ te worden voor de rockliefhebber uit Almere en omstreken. Deze keer: Army of Mood, Kikic en Symon. Optredens om niet snel te vergeten.

Symon, Kikic en Army of Mood bewijzen muzikaliteit

Vrijdagavond ‘Support Your Local Heroes’ gloeide De Meester om acht uur nog even voor. Het begin van een nieuw seizoen heeft een heel eigen sfeer. Gelukkig stond er een leuke avond gepland vol goede muziek.

De eerste band was Army of Mood, een nieuw project waarbij Sanel (ex-Land of Airplanes, Solarcruiser, Medicine Men en meer) de zang voor zijn rekening neemt. Zoals van hem gewend weet hij ook nu veel emotie in zijn stem te leggen, soms klinkt hij oprecht getergd. Army of Mood heeft een lichtelijk New Age-achtige sound, wat ook komt door de gitaarexperimenten met o.a. delayeffecten. Na een zeer korte set, ze zijn nieuw on the scene of niet, verlaat de band het podium om plaats te maken voor Kikic.

Deze band rond zanger Chris Kikic weet de emotionele geladenheid ook hoog te houden. Het publiek houdt af en toe de adem in en verbaast zich er menigmaal over dat deze band zo ‘vol’ klinkt terwijl er maar drie mannen op het podium staan. Een anonieme heer in het publiek: “Ik zou durven zweren dat ik keyboards hoor, of begin ik door de licht-psychedelische toon van deze avond zelf te zweven?” Een twee dagen jong nummer bewijst de geniale muzikaliteit van deze mannen; er zal vrijwel geen band zijn die in zo’n korte tijd een nummer weet te produceren dat zo volledig en ‘af’ klinkt.

De band Symon was de afsluiter van de avond. Deze band heeft begin dit jaar zijn debuutalbum 1+1=3 gepresenteerd in Paradiso, Amsterdam en vereert nu ook Almeres eigen poptempel met een bezoekje. De nummers van deze band geformeerd rond singer-songwriter Simon Binkenborn, zijn zeer gevarieerd. Indie-elektrorock, powerballads, ingetogen popsongs en uptempo-radioknallers, het passeerde allemaal de revue. Soms klonk zanger Simon als Jose Gonzalez om even later te klinken als Robert Smith van The Cure. Maar let wel: een vrolijke en moderne Robert Smith. Ondanks deze gelijkenissen houdt de band een authentiek geluid en komt Simon over als een oprechte en innemende frontman.

Het was een avond in De Meester gevuld met ontzettend goede muziek van ontzettend muzikale helden. Bekende helden uit de Almeerse muziekscene en nieuwe helden die wat ons betreft nog vaak terug mogen komen. Wij supporten ze en hopelijk ontdekken steeds meer Almeerders deze avond, want mán deze mannen en hun muziek verdienen een groot publiek!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland