Derde finalist Vers bekend Derde finalist Vers bekend

Onafhankelijk publiek gaf doorslag in BG-22-24

, Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Nico Reinders

Derde finalist Vers bekend

Onafhankelijk publiek gaf doorslag in BG-22-24

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Nico Reinders ,

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de derde slachting van Vers 2010. In een gezellig druke BG-22-24 maakten vier acts zich klaar voor de strijd: Nee!, Kowai, Jericho Pie en SkaffaStielo. Vier acts met de mogelijkheid er een thuiswedstrijd van te maken, maar het onafhankelijke publiek bleek de doorslaggevende factor. Lees hier wie de finaleplaats binnen wist te slepen!

Onafhankelijk publiek gaf doorslag in BG-22-24

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de derde slachting van Vers 2010. In een  gezellig druke BG-22-24 maakten vier acts zich klaar voor de strijd: Nee!, Kowai, Jericho Pie en SkaffaStielo. Drie bandjes en een hiphopact. Doel? Een plaats bemachtigen voor de huiveringwekkende finale die begin 2011 in de Kunstlinie te Almere-Stad zal plaatsvinden. In die finale zullen Roadcrew en Gottlieb gegarandeerd terug te zien zijn, want beide bands zette een voorgaande voorronde op hun naam.

Opvallend was vooral dat geen van de acts uit Almere kwam. Elke band had daarmee de mogelijkheid er een thuiswedstrijd van te maken. Geheel niet onbelangrijk, want als er iets voorop staat in de voorrondes van Vers, dan is het wel het stemmen: het publiek, en het publiek alleen, bepaalt wie er wint. Toch had geen enkele act daar echt iets mee gedaan, waarmee het onafhankelijke, Almeerse publiek de doorslaggevende factor was. Precies de reden waardoor de uiteindelijke winnaar moeilijk te bepalen was.

Via herstemmen slachtte het publiek de meedingende acts een voor een af, omdat een duidelijk verschil niet direct hoorbaar was. Als eerste viel de Emmeloordse hiphopact SkaffaStielo af; op het moment supreme hadden de heren het pand ook al verlaten. Voor de andere acts bleef het nog even spannend, maar uiteindelijk moest het publiek kiezen tussen Nee! en Jericho Pie. De keuze viel uiteindelijk op de jeugdige punk uit Lelystad, waarmee Nee! de derde finalist van de wedstrijd is.

Op vrijdag 26 november 2010 zal de laatste voorronde van Vers plaatsvinden in de BG-22-24. Daar zal de complete line-up voor de finale bekend worden. Wel is de redactie altijd op zoek naar Verse bandjes. Rechts in de kantlijn staat het e-mailadres waarop nieuwe namen zich kunnen melden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland