Almeers stadshart toont zich muzikaal Almeers stadshart toont zich muzikaal

Zwingend winkelen door promotie Popronde

, Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Josta Visser

Almeers stadshart toont zich muzikaal

Zwingend winkelen door promotie Popronde

Tekst: Bart Rouw; Foto´s: Josta Visser ,

Na zestien jaar komt het reizende festival Popronde ook naar Almere. Aanstaande zaterdag zal het allemaal gebeuren. Door middel van kleine optredens verspreid door het centrum van Almere-Stad werd er dit weekend promotie voor gemaakt. 3voor12/Flevoland was er de zaterdag bij.

Zwingend winkelen door promotie Popronde

Nog een paar nachtjes slapen, en dan kunnen we door heel het Almeerse stadshart genieten van de Popronde. Het festival wat al zestien jaar door heel Nederland muziek promoot komt dit jaar voor het eerst naar Almere. Zaterdag de tweede oktober zullen drieëntwintig bands op dertien podia de voordelen van leuke muziek aan de man brengen.

Om dit te promoten, werden er afgelopen weekend in het centrum verschillende kleine sneakpreviews gegeven. Zaterdag stond Easy Joe op het stationsplein, een Alkmaars poprockbandje die toegankelijke, gezellige muziek maakt. Spelen op het plein moest wel beheerst, volgens Drummer Pim Komen, omdat het anders misschien te veel zou worden. Het opstarten werd door technische strubbelingen ietwat tegengewerkt, maar toen het viertal was ingeplugd werd het wachten beloond met lekker in het gehoor liggende liedjes. Zelfs de zon kwam even achter de wolken vandaan om ze te zien spelen. Toch schappelijk.

Halverwege het Stationsplein en het Stadhuisplein legde Casper Adrien zijn ziel bloot. Met een tweetal medemuzikanten speelde hij folk liedjes met pop, blues en country invloeden. Iets wat in het Almeers centrum niet vaak gezien wordt. De singer-songwriter werd dan ook goed bekeken door de winkelende voorbijgangers. “Ik heb zelfs een aantal cd´s verkocht.” aldus Casper.
Één toeschouwer vond vooral de bijzondere instrumenten, zoals de viool en de ukelele, erg leuk om eens te zien.

Als vreemde eend in de bijt stond Bram Dehont op de Grote Markt. Niet dat zijn muziek zo uit de toon viel, maar omdat hij als enige niet op de Popronde te zien zal zijn volgende week. Organisator Jan-Melle vond dat niet zo belangrijk. “Singer-songwriter Dehont staat wel op andere Poprondes en past dus perfect in de line-up. Daarnaast is het gewoon een hele goede artiest. De enige reden dat hij niet in Almere kon spelen is omdat hij dan in het voorprogramma van Jacqueline Govaert staat.” Je weet wel, die van Krezip. En ja, zo goed is deze zanger/gitarist ook. Met een meer dan overtuigende stem en gevoelige snaren weet hij van het winkelen even een heel mooi en breekbaar moment te maken.

Nog een paar nachtjes slapen, en dan wordt het feest.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland