Wie is Thijn Vega?

“Meer dan alleen een Ali B-look”

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: "Kapthijn" Thijn Vega.

“Meer dan alleen een Ali B-look”

Thijn Vega (1990) is bij het gros van de mensen beter bekend als rapper Kapthijn. Daar begon hij mee toen hij vijftien was op een zoldertje van een vriend. Op zijn achttiende is hij gaan reizen en dat heeft het rappen een jaar op een lager pitje gezet. Maar toen hij als negentienjarige man terugkwam uit verre landen pakte hij gelijk de draad weer op.
Thijn is geboren in Naarden, maar zijn ouders verhuisde naar Almere voor hij één jaar was. Hij vond deze beslissing zo goed van ze dat hij nog steeds bij zijn ouders woont. Nu hij twintig is wil hij vooral muziek maken en is hij bezig met het aanleggen van een bierbuik. Dit was anders toen hij tien was, want toen vond hij zich toch een normaler jongetje, ook al had hij, naar eigen zeggen, een verschrikkelijk bloempotkapsel. Toch was hij al met rap bezig, want hij heeft Brainpower nog gedaan op de weekafsluiting.
Nu zijn muzikale carrière voorrang krijgt, heeft hij zijn thuisstudie Sociaal Cultureel Werker even op een laag pitje gezet. Maar, hij wilt het wel afmaken. Ook het sporten heeft baan moeten ruimen voor de muzikale drang van deze MC.
Gelukkig kon Kappie een gaatje in zijn agenda vinden voor de twaalf gebruikelijke vragen. Dus daarom deze week: Wie is Thijn Vega?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
De stad Almere! Daar specifiek het Verzetsbos bij de Leeghwaterplassluis.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Le Cameleon.

Wat is op muzikaal gebied momenteel de Flevolandse parel?
Ik denk alle rappers die bezig zijn in Almere. Er loopt op het moment niet heel veel rond, maar  degene die er rondlopen zijn Flevolandse parels.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
HipHop en rap. Mensen buiten Almere kennen de muziek uit Almere vooral als hiphop met AliB, maar er moet verder gekeken worden dan dat. De creatieve en talentvolle mensen in Almere worden onderschat.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Pff... Ik vind eigenlijk dat niemand hoeft te zwijgen. Ik kan wel een Drake gaan zeggen, maar iedere artiest heeft zijn smaak, zijn ding, zijn style, waarbij mensen die het leuk vinden erachter staan.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Mijn omgeving, vrienden, familie, Almere, van alles. Maar vooral wat er om me heen speelt. Ik ben ook iemand die altijd een boodschap wil overbrengen aan de luisteraar.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Zolang je iets wil moet je erachteraan gaan, als je het nooit probeert dan weet je het nooit, of kom je er nooit achter of het werkt. Niet iedereen hoeft te leven volgens de regeltjes, school, werken, et cetera. Doe wat je wil, doe waarvoor je wilt leven. En voor mij is dat muziek.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik ben voornamelijk bezig met mijn muziek, daarnaast volg ik een thuisopleiding waar ik zelf invloed op heb wat betreft het plannen. Ik werk als bijbaantje bij een Fitnessschool, en verder geniet ik tijdens het harde werken.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Ik denk dat ik mensen laat inzien dat alles mogelijk is zolang je het wil en er vol voor gaat, dat het niet alleen maar over bitches en dikke auto´s gaat en gangster zijn op het HipHop/Rap gebied.
En ik hoop een nieuwe artiest (ook landelijk) zodat we meer dan alleen een Ali B-look krijgen.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Pavarotti´s Nessun Dorma.

Hoe is het verder?
Het gaat heel goed, er worden veel moves gemaakt onder Mitss & Kapthijn en met de Blocq Van Kuffeler, dus ja, ik kan terecht zeggen dat het goed gaat.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik wil als eerste zeggen: houd Mitss & Kapthijn en Blocq Van Kuffeler in de gaten. Daarnaast wil ik shout-outjes en liefde geven aan Psicho, Vinni, Overgeers, Stefanovici, Mitss, Jorzelf, Lateskool(spiky), Blocq Van Kuffeler, Romeo, Grace, BartMedia, Drumpatroon, The Cratez en 3voor12 omdat zij allemaal heel veel mogelijk maken!
Ik wil de tape "Joint Venture" van Blocq Van Kuffeler aanraden, die staat sinds kort online. Binnenkort komen Mitss & Kapthijn met de tape "Wij Zijn", komt Psicho nog met een tape en de clip van het Blocq is ook bijna klaar.
Op de agenda staat nog een voorprogramma voor Fresku op 23 oktober in de Meester en staan we met het Blocq binnenkort in de 013 in Tilburg! En niet te vergeten sta ik zelf met Mitss & Kapthijn op Snoerloos, de zevende november. Dit samen met Elise de Koning en een liveband bestaande uit Chedi Ben Mansour op de gitaar, Niels Janssens op de bass en Bart Rouw op de drums. Koop een kaartje en kom het zien!
Sorry voor het lange verhaal; 3v12, bedankt!
One love!

Twitter: @kapthijn Hyves: mitsskapthijn@hyves.nl Online: www.mitssenkapthijn.nl