Wie is Kristel Nijs? Wie is Kristel Nijs?

"Niet uitsluiten ooit nog arts te worden”

, Door Rose de Rond

Wie is Kristel Nijs?

"Niet uitsluiten ooit nog arts te worden”

Door Rose de Rond ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Kristel Nijs.

"Niet uitsluiten ooit nog arts te worden”

Bezige bij Kristel Nijs (1993) zit in 5 VWO van het Zuyderzee College in Emmeloord en is zangeres én toetsenist uit de band Fur. Daarbij is ze ook nog eens de contactpersoon, maar ze is niet van plan dit nog lang te blijven. Bassist Sjors uit Fur is al bijna twee jaar haar vriend, alleen niemand die hen ziet spelen die dat vermoedt. Kristel hoopt dat zij op haar twintigste een opleiding heeft gevonden die haar interesseert en waarnaast ze ook nog veel muziek kan maken. Haar voorkeur gaat uit naar een creatieve studie, iets met muziek en kunst.
Toen ze tien jaar was speelde ze piano of was ze achter de computer te vinden. Ze had toen net MSN en ontdekte ook allemaal spannende chatboxen. Verder speelde ze veel met vriendjes en vriendinnetjes, ze kon zich vroeger al niet goed in haar eentje vermaken. Op haar tiende wisselde ze van balletles naar streetdance. Haar zus deed dat ook en ze wilde toen alles doen wat haar zus ook deed. Genoeg nostalgie, we zijn benieuwd wat Kristel Nijs tegenwoordig bezighoudt en vroegen haar het hemd van het lijf.


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Ik moet zeggen dat ik niet alle plekken in Flevoland gezien heb. Maar ik vind ons huis wel heel fijn, en de tuin niet te vergeten. Ja ik denk de tuin.”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“De Klos.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Daily Bread. Ze komen eigenlijk deels uit Leeuwarden, maar zijn toch wel erg gaaf.”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“Ik denk dat mensen van buitenaf denken dat er in Flevoland alleen maar boeren rondlopen die de koeien melken. Maar er is aardig wat cultuur te beleven, er speelt bijna elk weekend wel een bandje in Brennels of de Klos en er lopen genoeg jonge artiesten rond in de polder.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Lady Gaga, Rihanna en al dat soort types. Dat kan je toch geen muziek noemen?”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Mijn emoties, zo schreef ik in een keer een nummer toen de kat van Sjors overleden was in de wasmachine (Silly cat) en ben ook bezig met een nummer over de dood van mijn hond. Misschien klinkt dit alsof ik alleen maar geïnspireerd ben door de dood, maar dat roept gewoon heftige emoties op bij mij. Sowieso ben ik nogal emotioneel, ook al zou je dat niet denken als je me op het podium ziet.”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“Alles kan als je het maar wil.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Helaas zit ik nu nog op school. Ik wil graag mijn VWO-diploma halen, al wil ik een hbo-opleiding gaan doen. Het mafst is nog wel dat ik allemaal exacte vakken heb, terwijl ik me erg met cultuur bezig houd en dat ook echt mijn ding is. Blijkbaar wil ik toch nog niet uitsluiten om ooit nog arts te worden. Verder maak ik natuurlijk veel muziek.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Ik vraag me af of ik nu iets toevoeg, met onze band. Ik denk dat dat nog moet komen.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Af en toe dans ik door mijn kamer op musicalmuziek van bijvoorbeeld Hair of zelfs Mamma Mia.”

En, hoe is het verder?
“Prima, gister hebben we twee optredens gehad waaronder een in een grote schoolbus op ons schoolplein. Helaas hebben we een erg saaie school en leek niemand het te horen of te zien. Dit was van Popsport, een wedstrijd waarbij we nu in de landelijke finale staan. Ze bedenken echt vette promo-acties.”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Negen mei is de finale van Popsport in Vlissingen. We zoeken nog mensen die ons willen supporten. Er gaat die ochtend een bus vanuit Emmeloord. Voor maar vijf euro kun je mee om ons aan te moedigen bij die bandwedstrijd, daarmee heb je dan al de entree betaald. Er spelen overigens nog negen vette bands. Als je mee wil, kun je mailen naar furtheband@live.nl.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland