Wie is Chedi Ben Mansour?

“Frikkin' awesome!”

Door Danitsja Koster ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Chedi Ben Mansour.

“Frikkin' awesome!”

Chedi Ben Mansour kwam halverwege 1983 ter wereld. Hij woont al bijna zijn hele leven in Almere, want het is hier naar eigen zeggen 'awesome'. Als gitarist van Freecoolinsky vergaarde hij wat bekendheid. In het dagelijks leven is Chedi 'nog steeds' bezig met de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, dat hij uitoefent als parttime schuldhulpverlener.
Op zijn tiende maakte Chedi zich hard voor de ondergang van 2 Unlimited en de Smurfenhouse. Deze electronische muziekstijl kon hem niet bekoren, 'pure haat' is eerder een effect op de jonge Chedi. Op zijn twintigste vond hij de liefde in de muziek. De akoestische gitaar van de Marskramer was zijn vaste partner in het liefdesspel van de muziek. En eigenlijk speelde dat goedkope ding nog best lekker!
Rond zijn 24e levensjaar pakte Chedi het gitaarspel weer op na een pauze van twee jaar en hervond de liefde voor de muziek. Momenteel is hij bezig met zijn eerste ervaringen als bassist. Daarnaast is hij ook verliefd, een hoop liefde in het leven van deze getogen Almeerder. In zijn vrije tijd is er gelukkig ook ruimte voor minder romantische aangelegenheden, 'ik heb een Master in chillen'. Hoog tijd om deze gitaarliefhebber aan de tand te voelen. Wie is Chedi Ben Mansour?

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Het kleine strandje aan het Weerwater. Maar dan wel op een mooie zomeravond.”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“Ik ben niet zo gauw in een kroeg te vinden. Tenzij er een jamsessie plaatsvindt, zoals in de studentenkroeg Endzjin regelmatig gebeurt.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Bestaat Kikic nog? Zo ja, dan ga ik daar voor. De 'feel' van hun muziek sluit goed aan bij de teksten en muzikaal-technisch is het sterk.”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“De Zoltans natuurlijk. Tellen zij mee als niet-muzikanten? Ik had zó gehoopt dat ze een paar WK-hits zouden scoren.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Niemand. Maar ik zou het niet erg vinden als Rihanna ergens in de top van de Himalaya gedropt zou worden. Kan ze daar lekker verder krijsen. Misschien zelfs hard genoeg om een lawine te ontketenen?”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Een lekkere dikke spliff. Yeah!”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“Bobby McFerrin heeft het al gezegd: 'dont worry, be happy'. Een beetje cliché? Maar veel mensen lijken het toch moeilijk te vinden.”

Wat doe je in het dagelijkse leven? 
“Ik ben nog bezig met de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Nog één jaartje, gelukkig. Daarnaast heb ik een parttime baantje als schuldhulpverlener voor de gemeente Maarssen.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Groovy ritmes en ranzige akkoorden. Ranzig, maar eigenlijk toch best lekker!”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Ik kan zo tien keer achter elkaar naar een opname van onze eigen repetitie luisteren. En de volgende dag gerust nog eens tien keer. Best deviant, niet?”

En, hoe is het verder?
“Frikkin' awesome! M'n stage is net afgelopen, dus de komende acht weken ga ik alleen twee dagen per week werken. Hoe relaxed is dat!”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Dat we met de band Freecoolinsky een toetsenist en of saxofonist zoeken.”