Vine Yard breidt uit

Nieuwe leadgitarist verrijkt Drontense punkrockband

Door Bart Rouw ,

Wie goed op heeft gelet, zag het misschien al. De mededeling kwam maandagavond via ‘social media’ naar buiten: Vine Yard is een gitarist rijker. 3voor12/Flevoland sprak met zanger Maurice Bolier.

Nieuwe leadgitarist verrijkt Drontense punkrockband

Dino Memic, achttien lentes jong,  zat niet zo heel lang geleden nog in de emocore band Final Link uit zijn woonplaats Kampen. Vanwege muzikale meningsverschillen stapte hij uit die band om te zoeken naar een punkrockband. Een andere bezigheid van Dino is de band Want Want helpen op hun toer, wat de cirkel dus rond maakt.

Enkele weken geleden werd Vine Yard getipt door Want Want. Een goede gitarist zou op zoek zijn naar een punkband, het liefst één met Green Day-invloeden. Dat hij uiteindelijk bij Vine Yardbassist Timmy op school bleek te zitten, was het laatste teken aan de wand. De afspraak werd gemaakt en na één keer jammen was de klik bevestigd: Vine Yard heeft een tweede gitarist. Dino is de nieuwe leadgitarist.

Voor 3voor12/Flevoland bleef er nog één vraag prangend: speelt Dino mee op Snoerloos? Een volmondige bevesting nam alle twijfel hierover direct weg. Sterker nog, er verandert niks in het huidige toerschema van Vine Yard.