Popronde: Yori Swart @ Jongens van Almere Popronde: Yori Swart @ Jongens van Almere

Wat was zij goed!

, Tekst: Wesley de Groot; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

Popronde: Yori Swart @ Jongens van Almere

Wat was zij goed!

Tekst: Wesley de Groot; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 2 oktober 2010 staat genoteerd als de eerste Flevolandse editie. In Almere waren er op 13 locaties 23 acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 19:30 uur stond in de Jongens van Almere: Yori Swart.

Wat was zij goed!

Wie? Yori Swart
Wat? Singer-songwriter met cross-overs naar pop en folk
Waar? In eerste instantie in Grand café de Jordaaan, maar verplaatst naar brasserie De Jongens van Almere.

De Band: Yori Swart was vanaf haar tiende jaar al in de ban van haar gitaar. Ze is geïnspireerd door onder andere Ani DiFranco, Fink en bluesartiest Tony Joe White.

Meh...
Het is druk in gran cafe de Jordaaan. Zo druk dat het publiek, die voor het optreden van de jonge singer/songwriter Yori Swart kwamen, niet meer binnen mochten komen. Deze zouden in de weg staan wanneer er personeel met handen vol borden langs zouden lopen. De teleurgestelde poprondegangers werden dan ook de deur gewezen. Niet veel later bleek het hele gran cafe ook te petite voor Yori Swart te wezen. Uit de boxen kwam tot vier keer toe een hinderlijk bromgeluid op het moment dat de artieste wilde beginnen. Reden voor de Jordaaan om ook de act de deur te wijzen. Met tranen in de ogen, stond Swart driftig haar spullen in te pakken. Een domper was aanstaande.

Jeeh!
De organisatie van de popronde wist hiervoor een stokje te steken. Twee deuren verderop zit het restaurant De Jongens van Almere hier mocht zij wel optreden. Alle ogen en oren richtten naar het geïmproviseerde podium toen Yori Swart begon te spelen. Wat was zij goed! Lekker in het gehoor liggende pop/folk muziek wat doet denken aan Jewel in haar goede tijd maar dan een tikkeltje rauwer. En klasse dat zij na alle hectiek toch nog zo'n goed optreden weg wist te geven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland