Popronde: The Wrong Jeremies @ café Den Enghel Popronde: The Wrong Jeremies @ café Den Enghel

Stonerrock met een odeur d’Homme

, Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

Popronde: The Wrong Jeremies @ café Den Enghel

Stonerrock met een odeur d’Homme

Tekst: Yorgos Mayenburg; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 2 oktober 2010 staat genoteerd als de eerste Flevolandse editie. In Almere waren er op 13 locaties 23 acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 17:30 uur stond in café Den Enghel: The Wrong Jeremies.

Stonerrock met een odeur d’Homme

Wie: The Wrong Jermies
Wat: Stonerrock met een odeur d’Homme
Waar: Café Den Enghel, iets na 17:30 uur
De band: The Wrong Jeremies is een Amsterdamse band met een indrukwekkend voorprogramma-cv vol grote namen. Verder bekend van onder andere Snoerloos 2009, Stenders ‘Indecent Proposal’ en meer.

Jeeh!
De stonerrock is domweg prettig. Vooral de instrumentale delen zitten vol smerige riffs, ronkende effecten en fijne wisselingen. Voer voor hoofdknikken. Ook de Amsterdamse humor is charmant: ‘Normaal zijn we dus met z’n vieren; dan zijn we nog slechter’. Spot, zelfspot en geregeld een punchline.  Het geïmproviseerde podium ziet er ook leuk uit: de voorste rij kijkt mee naar de bezoekers.

Meh...
Alles zit tegen: de band is te laat (file) en incompleet, de snare begeeft het, de basversterker kakt even in en de zon verlaat het terras. Verder is de zang lang niet altijd even zuiver en valt aan het repertoire wel af te lezen waar de inspiratie gehaald wordt: leve de verfrissende odeur d’Homme. De Amsterdamse bescheidenheid steekt tegen het einde van de gig toch even de kop op: ‘Jullie staan er nog, jullie hebben smaak!’

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland