Popronde: Spotrockers @ De Meester Popronde: Spotrockers @ De Meester

Daar-zakken-je-bretels-van-af-hiphop

, Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

Popronde: Spotrockers @ De Meester

Daar-zakken-je-bretels-van-af-hiphop

Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 2 oktober 2010 staat genoteerd als de eerste Flevolandse editie. In Almere waren er op 13 locaties 23 acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 21.00 uur stond in De Meester: Spotrockers.

Daar-zakken-je-bretels-van-af-hiphop

Wie: Spotrockers
Wat: ‘daar-zakken-je-bretels-van-af-hiphop’
Waar: Popronde Almere, De Meester, 21.00 uur

De band: Een zeskoppige hiphop-funkformatie die aan een stevige opmars bezig is. Hun energieke shows hebben ervoor gezorgd dat optredens op Eurosonic en als voorprogramma van o.a. Kubus & BangBang en Osdorp Posse al op de palmares prijken.

Jeeh!
Wat een energie hebben deze mannen: er wordt gesprongen, ‘gedanst’ (of eigenlijk: bewogen zoals alleen mannen dat kunnen) en verstaanbaar gerapt en gezongen. Vooral de zang schurkt soms prettig tegen de noot aan. De band speelt onwijs funky en ‘los gaan’ is daarom de enige optie. De interactie met het publiek is geweldig en tegen het einde van het optreden staat men dan ook bijna tegen het podium aangedrukt om maar zo dicht mogelijk bij deze helden te mogen staan.

Meh...
Als er ruimte is om te zeiken, moet daar natuurlijk gebruik van gemaakt worden. In dit geval valt er echter weinig op te merken… Vooruit: af en toe dansten de heren alsof ze op hol geslagen dressuurpaarden waren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland