Popronde: Kashmere Hakim @ Hemel op Aarde Popronde: Kashmere Hakim @ Hemel op Aarde

Verder dan liefdesliedjes

, Tekst: Sanne Priem

Popronde: Kashmere Hakim @ Hemel op Aarde

Verder dan liefdesliedjes

Tekst: Sanne Priem ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 2 oktober 2010 staat genoteerd als de eerste Flevolandse editie. In Almere waren er op 13 locaties 23 acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 20:00 uur stond in bistro Hemel op Aarde: Kashmere Hakim.

Verder dan liefdesliedjes

Wie: Kashmere Hakim
Wat:  Akoestische gitaarfolk met zo nu en dan een mondharmonica.
Waar: Acht uur, bistro Hemel op Aarde

De act: Deze singer-songwriter komt oorspronkelijk uit Marokko, maar is nu woonachtig in Amsterdam-West. Maar vooral van belang: hij gaat verder dan liefdesliedjes. Zijn teksten staan onder andere stil bij discriminatie, politiek en dagelijkse beslommeringen.

Jeeh!
Kashmere schrijft liedjes waarin hij verhalen vertelt die gebaseerd zijn op inspirerende mensen of onderwerpen. Zo leidt hij een nummer in door te vertellen over een zwarte man in Maryland die uiteindelijk wethouder is geworden na een verleden van slavernij en discriminatie. Zo wisselt Kashmere nummers en achtergrondinformatie af, waarmee hij prima contact legt met het publiek. Zodra Kashmere klaar is hoor je direct een reactie uit het publiek: “Hij is goed!”

Meh...
De Engelse teksten waren soms lastig te verstaan, terwijl dit  het belangrijkste is voor singer/songwriters. Dit kan ook komen door de locatie die stampvol zat met kletsgrage en etende mensen. Er was daardoor ook nauwelijks ruimte voor de muziekliefhebber om lekker te zitten of te staan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland