Popronde: Grizzly Adams @ Platenhuis ’t Oor Popronde: Grizzly Adams @ Platenhuis ’t Oor

doorrookte, doordronken, melancholische indierock

, Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Bartjan Nieuwerf

Popronde: Grizzly Adams @ Platenhuis ’t Oor

doorrookte, doordronken, melancholische indierock

Tekst: Heleen Wever; Foto´s: Bartjan Nieuwerf ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 2 oktober 2010 staat genoteerd als de eerste Flevolandse editie. In Almere waren er op 13 locaties 23 acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 16:30 uur stond in Platenhuis ‘t Oor: Grizzly Adams.

doorrookte, doordronken, melancholische indierock

Wie: Grizzly Adams
Wat: doorrookte, doordronken, melancholische indierock
Waar:  Popronde Almere,  Platenhuis ’t Oor, 16.30 uur

De band: De mannen van het Utrechtse Grizzly Adams spelen al jaren samen. De melancholische, gepijnigde stem van zanger Daniel Papen doet een vergelijking met Nick Cave snel maken.

Jeeh!
Vol overgave wordt er gespeeld en vooral gezongen. De stem van de zanger klinkt rauw en oprecht. Zijn excentrieke, beetje verlopen verschijning tezamen met zijn lichtelijk epileptische ‘dansmoves’ zorgen ervoor dat het publiek van begin tot eind vermaakt wordt.

Meh...
Als het bij de zanger voor de ogen hangende haar even opzij valt, ontwaart er een niet al te nuchtere blik. Hiermee kijkt hij mannen in het publiek dubbel zo intens aan dat deze angstvallig weg schuifelen. Daniels bewegingen en blikken zorgen ervoor dat het af en toe lastig is niet in de lach te schieten tijdens de nummers die door merg en been zouden moeten gaan. Ook was het geluid niet al te best. Wellicht komt de band beter tot zijn recht in een donker hol, met een pure Jack Daniel’s op tafel en een sjekkie in de mondhoek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland