Popronde: Boef en de Gelogeerde Aap @ de Kunstlinie Popronde: Boef en de Gelogeerde Aap @ de Kunstlinie

De bassen herdefiniëren het woord laag

, Tekst: Gerald van der Wijngaart; Foto´s: Josta Visser

Popronde: Boef en de Gelogeerde Aap @ de Kunstlinie

De bassen herdefiniëren het woord laag

Tekst: Gerald van der Wijngaart; Foto´s: Josta Visser ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 2 oktober 2010 staat genoteerd als de eerste Flevolandse editie. In Almere waren er op 13 locaties 23 acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 21:30 uur stond op het Hollandse Nieuwepodium in de Kunstlinie: Boef en de Gelogeerde Aap.

De bassen herdefiniëren het woord laag

Wie: De boef en de Gelogeerde Aap
Wat: HipHop met broekspijpwapperende Dubstep beats
Waar: Popronde Almere, Kunstlinie, 21.30 (Hollandse Nieuwe-podium)

De act: Deze jongens laten zich moeilijk in een hokje plaatsen. Met een combinatie van grime, dubstep en teksten met af en toe een Jules Deelder-achtige kwaliteit bewandelen ze nieuwe paden.

Jeeh!
In Tilburg al een behoorlijk grote naam, maar ook in Almere genieten Boef en de Gelogeerde Aap aardig wat bekendheid. De zaal is vanaf het begin goed gevuld en mensen kennen de muziek. Muzikaal zijn de boef en de aap lastig te plaatsen, maar het zit goed in elkaar en pakt je gelijk. Een prijs voor hem die stil kon blijven staan. De teksten behoren tot de meest abstracte, poëtische die in tijden zijn neergepend en de bassen in de beats herdefiniëren het woord laag.

Meh...
De jongens maken er een vrolijke boel van op het podium. In het begin is dit, zeker in combinatie met de grimmige beats, even wennen. Nemen ze zichzelf wel serieus? Nee, en na een tijdje kom je tot de conclusie dat dit helemaal niets uitmaakt. De muziek zit zo goed in elkaar en wordt foutloos vanaf het podium opgeserveerd. Dan mag je af en toe ook wel wat lachen, toch?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland