Popronde: Blue Velvet @ Hemel op Aarde Popronde: Blue Velvet @ Hemel op Aarde

Techniek tot in de puntjes

, Tekst: Gerald van der Wijngaart

Popronde: Blue Velvet @ Hemel op Aarde

Techniek tot in de puntjes

Tekst: Gerald van der Wijngaart ,

De Popronde is een fenomeen in Nederland en inmiddels ook in Flevoland. Zaterdag 2 oktober 2010 staat genoteerd als de eerste Flevolandse editie. In Almere waren er op 13 locaties 23 acts te zien. Uiteraard brengt 3voor12/Flevoland de boel keurig in kaart. Om 22:50 uur stond in Hemel op Aarde: Blue Velvet.

Techniek tot in de puntjes

Wie: Blue Velvet
Wat: recht-door-zeerock uit Volendam
Waar: Popronde Almere, Bistro Hemel op Aarde, 22.50

De band: Ooit begonnen als coverband, maar al snel over gegaan op eigen werk. Dit ging ze goed af: in 2008 haalden ze de finale van de Grote Prijs van Nederland.

Jeeh!
Wat Blue Velvet vooral een goede band maakt, zijn de twee gitaristen. Ze wisselen elkaars vuige rocksolo's af en dagen elkaar uit om het onderste uit de kan te halen. Daarnaast heeft de zanger een geweldige stem die in een soulband niet zou misstaan. Deze band beheerst de techniek tot in de puntjes.

Meh...
Dat ze van origine een coverband zijn, wordt in het eerste gedeelte van het optreden al pijnlijk duidelijk. Het tweede nummer dat ze spelen is I Heard It Through The Grapevine en het vierde Easy van Faith No More. Dat je af en toe voor een cover kiest, vooruit. Maar de keuze voor doodgespeelde nummers, getuigt van weinig creativiteit. Toegegeven: technisch worden de nummers tot in perfectie uitgevoerd, maar wij gaan snel door naar het volgende bandje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland