Mind riot en Amennos eerste finalisten Flavourland Mind riot en Amennos eerste finalisten Flavourland

Flevolandse popwedstrijd opnieuw van start!

, Tekst: Nico Glas; Foto´s Anne-Marieke Zaal

Mind riot en Amennos eerste finalisten Flavourland

Flevolandse popwedstrijd opnieuw van start!

Tekst: Nico Glas; Foto´s Anne-Marieke Zaal ,

Afgelopen zaterdag vond vond de eerste voorronde van Flavourland 2010 plaats. Doel van de voorronde: een finaleplaats bemachtigen. Want de winnaar van de bandwedstrijd wacht een jaar lang de titel ‘Beste band van Flevoland’, een studio-opname, een plek op de cd Alle Dertien Goed en een optreden tijdens de SENA Pop Awards in de Melweg. Lees hier wie de eerste finaleplaatsen op hun naam schreven...

Flevolandse popwedstrijd opnieuw van start!

Afgelopen zaterdag vond, naast de Popronde in Almere, ook de eerste voorronde van Flavourland 2010 plaats. De vorige editie van Flevolands belangrijkste bandwedstrijd werd gewonnen door Vine Yard uit Dronten. Ze waren daarmee niet alleen een jaar lang drager van de titel ‘Beste band van Flevoland’, ze wonnen daarmee ook een studio-opname, een plek op de cd Alle Dertien Goed en stonden dit jaar tijdens de SENA Pop Awards in de Melweg om hun kunnen aan een zaal vol boekers te tonen. Voor winnaar van 2010 geldt dezelfde lijst. Talloze redenen om mee te doen, kortom.

In de Klos, te Emmeloord, stonden de eerste deelnemers dan klaar om een schot te doen naar een van de twee haalbare finaleplaatsen: hiphoppers Skaffastielo, hardrock-vissers Amennos, metalheads Gottlieb en grungeband Mind Riot waren aan slag.

Wie de publiekprijs ging winnen was absoluut geen verassing: heel de zaal stond vol met Urkers die warm liepen voor de hardrock van Amennos. Naast de fans was ook de band erg enthousiast en daarmee hoefde de publieksprijs voor de heren uit het vissersdorpje alleen nog maar bekend gemaakt te worden. De vijf muzikanten op het podium leken eerder los zand dan een band; muzikaal hebben ze elkaar nog niet helemaal gevonden. Als de drummer een versnelling in ging duurde het een aantal tellen voor dat de gitaristen op hetzelfde tempo zaten. De zanger was ontzettend plaatsgebonden en bewoog niet meer dan zijn mond.

De metalcoreband Gottlieb uit Almere had de kwaliteiten om er een spetterende show van te maken, maar helaas. Hoewel de zanger op het podium technisch erg sterk was, wist hij de agressie van de muziek niet over te brengen in zijn lichaamtaal. Dat was niet het enige probleem: niemand van de band deed een serieuze poging om met het publiek te communiceren. Daardoor kwam het publiek, op de enkelingen vooraan, niet lekker mee in de muziek.

De afgevaardigde uit Dronten en de eerste jury-finalist was Mind Riot. Een grungeband van jewelste die compositorisch heel sterk in de schoenen staat! De muziek dreunt door je heen, maar was op een aantal momenten zo langdradig en slap dat het een prachtig slaapmiddel werd. Desalniettemin waren het de terechte winnaars van de avond, beide muzikaal en presentatie.

Aankomende vrijdag is de voorronde in de Underground, te Lelystad en de dag erna in Trapnotov, te Almere.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland