Flavourland voorronde Lelystad Flavourland voorronde Lelystad

Merge as one, The Shenanigans en Tranquil door naar de finale!

, Tekst: Nico Glas; Foto´s: Callum Hunt

Flavourland voorronde Lelystad

Merge as one, The Shenanigans en Tranquil door naar de finale!

Tekst: Nico Glas; Foto´s: Callum Hunt ,

Afgelopen vrijdag was de tweede voorronde Flavourland in de Underground. Met de vraag wie er naast Amenos en Mind Riot in de finale komt te staan. Klik hier voor de diepte- en hoogtepunten van de avond.

Merge as one, The Shenanigans en Tranquil door naar de finale!

Op vrijdag 8 november vond de tweede voorronde van de Flevolandse wedstrijd “Flavourland” plaats in de Underground. Merge As One, The Shenanigans en Tranquil bemachtigden een finaleplaats naast Amenos en Mind Riot! Samen met Deepeasy, The Sinners, Tranquil, Beat the Hero, Mortal Flesh en Fur hebben zij alles uit de kast gehaald om de jury en het publiek te overtuigen van hun muzikale kunnen.

Laten we starten met de winnaar van de juryprijs. Voor wie er bij was, was het bepaald geen verassing dat The Shenanigans die wonnen. Vanaf de eerste noot wisten ze het publiek te raken. De skankers op het podium maakten met alle plezier in hun lijf ontzendende clichéska, maar dat deden ze wel heel goed. Met hun laatste nummer – een QotSA-cover No One Knows – kamen alle voetjes dan ook van de dansvloer.

The Sinners waren hiervan de antithesis. Waar de ska-mannen alles met het publiek deden, waren de zondaren vooral met zichzelf bezig. De heren speelden mee met MP3’tjes, waardoor menigeen zich afvroeg waar de band mee bezig was.

Gelukkig was er ook een nieuwe metalband in de polder: Merge As One. En hun opkomst via Flavourland liegt er niet om: keiharde, “in-your-face” metalcore zonder angst voor wat blauwe plekken. Hoewel het in band coördinatie en muzikale samenhang ietwat ontbrak, was het een plezier voor de ogen. Het zal niemand verbazen als zij het ver gaan schoppen in de metalscene in ons kikkerlandje. Ook deze avond was het de publieksfavoriet.

Hier mee zijn we op een derde van de totale finaleformatie die volgende maand in de Meester in Almere zal plaatsvinden. De gene die daar wint mag zichzelf “beste band van Flevoland” noemen en gaat dan Flevoland representeren bij de Sena popawards in de Melkweg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland