EP-release Solarcruiser EP-release Solarcruiser

Local Heroes in De Meester

, Tekst: Daniel Tak

EP-release Solarcruiser

Local Heroes in De Meester

Tekst: Daniel Tak ,

Afgelopen zaterdag was het in de het Almeerse poppodium tijd voor Support your local heroes. De lokale helden van Solar Cruiser waren in dit geval de bepalende factor, voornamelijk omdat de avond was opgehangen aan de EP-presentatie van een kakelverse EP. Klik hier voor een uitgebreid bandverslag van gastredacteur Daniel Tak.

Local Heroes in De Meester

Afgelopen zaterdag was het in de het Almeerse poppodium tijd voor Support your local heroes. De lokale helden van Solar Cruiser waren in dit geval de bepalende factor, voornamelijk omdat de avond was opgehangen aan de EP-presentatie van een kakelverse EP. Ongetwijfeld gaan we daar nog meer van horen.

Op de avond zelf stond in ieder geval puike muziek centraal. Furistic opende de avond. Stevige rock met aardig wat attitude. Frontvrouw Jolen Grunberg heeft een geweldige stem die perfect in het plaatje past. Een hoog en passioneel geluid dat in de verte wat doet denken aan Joan Jett en the Heartbreakers. Zeker ook door de geniale lange tijgerprintjas die ze droeg. Absoluut een band om in de gaten te houden.

Vervolgens was de bühne voor Half Minute Man, een band die technisch klopt, maar muziekaal wat rommelig overkwam. Een allegaartje stijlen die soms zo abrupt in elkaar over vloeiden dat het idee achter de muziek niet helemaal overkwam. Toch kwam hier en daar wat van de mosterd boven drijven, invloeden van Soundgarden en de Stone Tempel Pilots, bijvoorbeeld. De zang was niet slecht, maar wist ook niet echt te overtuigen. De gitarist trok ook nog een mondharmonica uit zijn zak en beatboxte daar wat bij als een soort John Mayell.

Ten slotte was de beurt aan Solarcruiser, organisator van de avond. Hun stijl is zelfbenoemde ‘freestyle desert rock’: instrumentaal zwaar en hard geluid, aangevuld door de krachtige, rauwe stem van Sanel Kadic. De frontman ging zelf helemaal uit zijn plaat en nam in zijn enthousiasme het hij publiek mee in die reis. Helaas stond de rest van de band er wat statisch bij. Wel was de set strak en stond het geheel als een huis. Met als markant detail: de setlist op een wc-rol. Waarom?
‘Dan kun je het dronken ook nog lezen,’ aldus de frontman.

Helaas werd de avond wat geremd door het lage aantal bezoekers. Jammer, want het niveau van de muziek was namelijk erg hoog en de entree was gratis. Plus, local heroes verdienen toch ook hun support? Wie hier niet was, heeft echt wat gemist!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland