Wie komt er op Snoerloos? Wie komt er op Snoerloos?

Nog een paar nachtjes slapen

, Van de redactie

Wie komt er op Snoerloos?

Nog een paar nachtjes slapen

Van de redactie ,

Maakte de aankondiging van Snoerloos 2010 verwachtingen los? Welnu, dat zal alleen maar sterker worden. Want nog een paar nachtjes slapen, en dan zal Snoerloos 2010 een oase aan rust en warmte bieden in het barre Flevoland.

Nog een paar nachtjes slapen

Snoerloos zit lekker in de muziek. De headliners van de 2010-editie zijn The Mad Trist en Lee Mason. Verder zullen er wederom veel Flevolandse fenomenen voorbij komen. Denk daarbij aan de Softies, The Shakedown 8, Chris Kikic, Vineyard en Biscuits. Speciaal voor de gelegenheid bereidt het rapduo Mitss & Kapthijn een akoestische set met een liveband voor. Flevoland zet dus, net als vorig jaar, het beste beentje voor.

Het Maastrichtse The Mad Trist is voor 2010 wat De Staat voor 2009 was: hét bandje dat veel furore maakte. Het album Pay The Piper werd zeer goed ontvangen en de band staat uiteraard in de lijst 3FM Serious Talent. De dansbare, seventies-georienteerde stonerrock á la Homme van The Mad Trist past prima in het rijtje Triggerfinger, De Staat en Drive Like Maria.

De Amsterdamse band Lee Mason maakte diepe indruk in de Meester bij club3voor12/Flevoland in februari. De redactie vroeg zich die avond letterlijk af: hoe zou dit op Snoerloos zijn? Dus staan ze er gewoon weer. Lee Mason won de Grote Prijs van Nederland in 2009 en treedt sindsdien veel op, zowel in poppodia als theaters. Dat laatste past ook prima bij hun gevoelige, uitgebalanceerde repertoire.

Maar ook het Flevolandse talent liegt er niet om. Kikic begon ooit in Land Of Airplanes en speelt inmiddels met zijn eigen band en Evant Garden. Ook toerde hij in 2008 met Keith Caputo. Mitss en Kapthijn stonden in 2010 in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland en deden een Europese toer. De Softies zijn al jaren bekend in Almere en brachten dit jaar hun nieuwe album Olie en Andere Vette Shit uit. Hun Nederlandstalige twijfelpop was inmiddels al diverse keren op Oerol te horen. The Shakedown 8 is een vrij nieuwe Lelystadse sensatie. Ze wonnen Vers 2009 en schopten het ver in de finale van Flavourland 2009 en speelden diverse keren in het buitenland. Vineyard won Flavourland 2009 en stonden in De Melkweg op de SENA Popawards in 2010. De enthousiaste punkband speelde eerder akoestisch op een leeg Lowlands-terrein voor 3voor12/Flevoland, vier weken voor aanvang van het festival, net als Kaptijn en Mitts.

Aanstaande zondag 7 november zullen al deze acts ’s middags tussen twaalf en vijf hun kunnen vertonen. Kaarten kunnen besteld worden via Corrosia! Theater De Roestbak in Almere-Haven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland