Wie is Wietze Vink? Wie is Wietze Vink?

“In de nabije toekomst Japans leren”

, Door Chantal de Reijke

Wie is Wietze Vink?

“In de nabije toekomst Japans leren”

Door Chantal de Reijke ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Wietze Vink.

“In de nabije toekomst Japans leren”

Wietze Vink (1980) heeft 18 jaar van zijn leven doorgebracht in Lelystad. Momenteel woont hij ruim tien jaar in Amersfoort en dat bevalt hem prima. De fanatieke honkbalfan (Yankees!) deelt daar zijn huisje met zijn bejaarde kat Grover. Hoewel hij op zijn tiende nog nauwelijks aan muziek dacht, is het nu bijna niet meer uit zijn leven weg te denken.
Op zijn dertiende kreeg hij voor het eerst een gitaar in zijn handen en deze legt hij voorlopig nog niet neer. Zijn allereerste bandje was het Lelystadse District 31, van oorsprong een Sepultura-coverband, waar hij op zijn zeventiende mee begon. Op zijn twintigste sloot hij zich aan bij Born Loco en inmiddels speelt hij gitaar bij de Almeerse bands For Blood And Vengeance en Resistor.
In het dagelijks leven kan je Wietze vinden in een muziekinstrumentenwinkel en achter de bar bij Bar The Flame in Amersfoort. Daar is hij ook deejay en bij het Amersfoortse Podium De Kelder is hij monitortechnicus geweest. Genoeg reden om voor ons de vraag te stellen: Wie is Wietze Vink?

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Smit Sound Service. Ik kom er al jaren en repeteer daar met zowel For Blood And Vengeance als Resistor. Met FBAV worden alle nummers daar geschreven. Je ziet er veel bekende gezichten. Af en toe komt er tijdens een repetitie iemand van een andere band binnengelopen om even naar onze muziek te luisteren. Er hangt altijd een gezellige sfeer en Ad, de eigenaar, is een toffe kerel!”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“Ik kom het meest in De Meester, maar dat is natuurlijk geen kroeg. Dus dan zal het Le Cameleon worden. Daar ben ik maar een paar keer geweest, maar er hangt daar altijd een erg gezellige sfeer en er zijn vaak mensen die ik ken. Mijn echte stamkroeg is The Flame in Amersfoort. Altijd goede muziek, bier in overvloed en simpelweg de beste plek om slap te ouwehoeren.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Dan moet ik toch schaamteloos reclame gaan maken voor mezelf… For Blood And Vengeance is op dit moment bezig met een keiharde opmars. Sinds ons eerste optreden in november 2009 hebben we de finale gehaald van Flavourland, stonden we in de landelijke finale van de Metal Battle, hebben we een boekingsbureau gescoord én hebben we in het voorprogramma gestaan van Walls Of Jericho, één van mijn favoriete bands.”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“Naar mijn mening wordt de complete metalscene in Flevoland zwaar onderschat. Er lopen in Flevoland behoorlijk wat metalheads en hardcoreliefhebbers rond, maar het aanbod bij de diverse podia vind ik vrij mager. Het METALmere festival is natuurlijk een geweldig initiatief, maar verder zie ik graag meer metal en hardcore. En vergeet niet dat Flevoland een aantal goede metalbands heeft die aardig wat in huis hebben.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Serieus, dat zijn er te veel om op te noemen. Maar Mika moet echt zijn mond dichthouden! Van zijn afschuwelijk kopstem lopen de rillingen over mijn rug. En zijn teksten gaan ook helemaal nergens over.”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Muziek is voor mij een eeuwige bron van inspiratie. Ik luister dag en nacht naar muziek en mijn iPod is altijd in mijn directe omgeving. Over het algemeen luister ik alleen naar hardcore en metal. Denk bij hardcore niet aan gabber maar aan bands als Madball, Hatebreed en Biohazard. Hier put ik energie uit en het brengt me ook vaak op ideeën voor brute nieuwe gitaarriffs.”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“F*ck yeah!!!”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik heb van mijn hobby een beetje mijn werk kunnen maken, want ik werk bij een muziekinstrumentenwinkel. Daarnaast sta ik al bijna 10 jaar achter de bar bij Bar The Flame, een rockcafé in Amersfoort. Verder doe ik nog wat bandprogrammering en webdesign. Ook spam ik regelmatig voor Podium De Kelder in Amersfoort. En ik hoop in de nabije toekomst nog Japans te gaan leren.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Ik speel gitaar bij de hardcore-, metalband For Blood And Vengeance en bij de Rock ‘n’ Rave-formatie Resistor. Met FBAV is het rechttoe-rechtaan, keihard knallen en hopen op een flinke moshpit tijdens onze optredens. Een wall of death is natuurlijk nog beter. FBAV is voor mij een stijl van leven en hoop dat op anderen over te brengen.
Resistor heeft een vrij unieke stijl. Het is ook nergens mee te vergelijken. Het is een combinatie van drum ‘n’ bass, techno, rap, rock en metal. Kort door de bocht kun je zeggen dat het een mix tussen The Prodigy en Rage Against The Machine is… maar dan anders! Het is erg moeilijk te omschrijven, dus je moet het gewoon maar luisteren, of beter nog, live ervaren.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Ik heb over het algemeen niks met jazz-achtige muziek, maar Steely Dan is echt een geweldige band! En ik vind de J-rock band Abingdon Boys School ook erg vet. Dat is een soort van Japanse Linkin Park, maar dan stukken beter.”

En, hoe is het verder?
“Prima! Met mijn beide bands gaat het erg goed en er komt van allebei dit jaar nog nieuw materiaal uit. Resistor komt met een EP en heeft in juli een live videoshoot gedaan waar enkele nummers van op YouTube zullen verschijnen. For Blood And Vengeance brengt in de herfst zijn debuutalbum uit. Daarnaast zijn we altijd druk op zoek naar optredens. Ik zit dus niet stil en mag absoluut niet klagen!”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Tja, dan toch maar weer schaamteloos reclame maken voor mezelf. Beluister, bekijk en volg mijn bands op
- www.forbloodandvengeance.com
- www.myspace.com/forbloodandvengeance
- www.twitter.com/FBAV
- www.facebook.com/forbloodandvengeance.

En voor Resistor:
- www.resistor.nl
- www.myspace.com/resistortheband
- www.twitter.com/ResistorMusic
- www.facebook.com/resistormusic
- resistor.hyves.nl ”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland