Wie is Daniël Franco? Wie is Daniël Franco?

“Redelijk nice tot heel nice.”

, Door Ciara van Wingaarden

Wie is Daniël Franco?

“Redelijk nice tot heel nice.”

Door Ciara van Wingaarden ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Daniël Franco.

“Redelijk nice tot heel nice.”

Daniël Franco (1986) is geboren in Naarden, maar opgegroeid in Almere. Zijn jeugd bracht hij door in de Waterwijk, maar nu vertoeft hij in Tussen de Vaarten. Hij studeerde bedrijfseconomie en is bezig met een master marketing. In het dagelijks leven studeert hij vooral, maar wat hij ook leuk vindt, is feestjes afgaan en door platenzaken struinen. Hij houdt van lezen, sporten en optredens bezoeken.
In 2006 begon Daniël met vinyl draaien, vooral op thuisfeestjes. In 2007 pakte hij het groter aan en verplaatsten zijn thuisfeestjes naar het toenmalige Totum (nu de Meester). Daar heeft hij 2 jaar lang Drumpatroon georganiseerd. In 2010 is hij samen met zijn ‘broeder in crime’ Stefanovici begonnen met het organiseren van dubstepavonden in de Meester. Dat zijn genoeg redenen voor ons om op Daniël onze vragen af te vuren!

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Noorderplassen is toch wel de place to be voor late night-zwemmen, chillings en kampvuren. Het Beatrixpark wordt vanaf 2010 toch ook wel een hele dope locatie met de GateWay Diner en Drumparktroon.”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“Dat zal dan de Meester moeten zijn, toch één van de weinige plekken in Almere waar er zo nu en dan echt toffe muziek is. Heb daar denk ik minimaal 10 feestjes georganiseerd met Drumpatroon en Dubsteppen. Verder ook bij vele andere optredens daar gedraaid. Memorabele avonden waren daar onder andere: The Beatnuts live, de eerste Drumpatroon in 2007, Boemklatsch en Opgezwolle een aantal jaar geleden.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Kapthijn is lekker bezig. Verder is Een Blok aan je Been een supertof radioprogramma op de Almeerse stadsradio.”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“De hele muziekscène zelf wordt hier onderschat. Veel mensen gaan snel naar Amsterdam, terwijl er toch best wat leuke dingen te doen zijn in Almere.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Waar zal ik eens beginnen… Ik krijg sowieso kotsneigingen van elke vorm van Nederlandstalige meezingers. Jan Smit en Guus Meeuwis vind ik echt vreselijk. Verder mogen van mij alle talentenjachten, zingshit en dansbullshit per direct van de buis af.”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Gruwelijke muziek inspireert mij.”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“Nope, fok motto’s.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Studeren en feestjes organiseren.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscène?
“Ik maak zelf geen muziek, maar ik probeer in ieder geval het uitgaansding in Almere wat toffer te maken door nice feestjes te organiseren en door onderscheidend te draaien dan  de Grote Markt-spots.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Ik schaam mij niet voor de muziek die ik luister, al kan sommige muziek die luister toch wel bestempeld worden als herrie. Als er maar lekkere drums of een bass in zit vind ik het prima.”

En, hoe is het verder?
“Redelijk nice tot heel nice.”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Kom eens gezellig langs bij Dubsteppen of een Drumpatroonavond.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland