Nonnen, Urkers en Justin Bieberlook-a-likes bij Flavourland Nonnen, Urkers en Justin Bieberlook-a-likes bij Flavourland

Wie mag zich een jaar lang de beste band van Flevoland noemen?

, Tekst: Heleen Wever; foto's: Callum Hunt

Nonnen, Urkers en Justin Bieberlook-a-likes bij Flavourland

Wie mag zich een jaar lang de beste band van Flevoland noemen?

Tekst: Heleen Wever; foto's: Callum Hunt ,

Zaterdag werd er in een uitverkochte De Meester door acht bands gestreden om de titel ‘beste band van Flevoland’. De winnaar wacht ook een optreden in de Melkweg tijdens de SENA pop awards en een plek op de cd alle 13 goed.

Wie mag zich een jaar lang de beste band van Flevoland noemen?

Direct vanaf het startschot om acht uur ’s avonds staat De Meester al goed vol. En met buiten een meterslange rij voor de ingang wordt al snel duidelijk dat Flavourland de bandwedstrijd leeft in Flevoland. Acht bands betreden deze avond de bühne, slechts één wordt uitgeroepen tot beste band van Flevoland en neemt daarmee het stokje over van Vine Yard.

De avond begint goed met Merge as One. Deze jonge metalhonden weten het publiek direct tot een pit te bewegen en men krijgt al nekpijn door het kijken naar hun energieke geheadbang. Mocht je ze gemist hebben of nog een keer willen zien? Deze mannen spelen 14 januari ook in de finale van ‘Vers’ in de Kunstlinie.

Vervolgens is het de beurt aan Mind Riot. Een grungeband die muzikaal alles dik in orde heeft, maar wat staan de mannen er verveeld en individualistisch bij. Lucky Dices heeft er duidelijk wel veel zin in. Deze jonge gasten springen over het podium en weten het publiek goed bij hun punkoptreden te betrekken. Helaas zat de zang vaker naast de noot dan erop.

Voor Amennos was half Urk naar Almere getogen. Deze als nonnen en een priester uitgedoste mannen brengen hun in een touringbus meegebrachte fans in beroering, helaas vindt de rest van het publiek het minder vet. Hun outfits maken echter veel goed, zulke lelijke nonnen zie je maar zelden.

Right Next Door maakt Almere trots door een goede, strakke show neer te zetten. De stem van zanger Elbert komt vanavond bijzonder goed uit de verf en er is duidelijk gewerkt aan de zogenaamde ‘stage presence’. Ska-band The Shenanigans maakt er een waar feestje van. Iedereen in de zaal swingt, klapt en ‘bangbangt’ mee met deze 7-koppen tellende band. Originaliteit is in dit geval overrated.

De Softies zetten met hun Nederlandstalige twijfelpop wel een originele show neer. Zanger Daniël zingt fijn. Goed om een band te zien die weliswaar ‘gimmicky’ kleding aanheeft, maar deze niet nodig heeft als ‘bliksemafleider’.
Hekkensluiter, TranQuil, zet een vette indie-garage-punkshow neer met catchy nummers en aandoenlijke (Justin Bieber-)looks. Het samenspel kan ietwat beter en volgende keer ook graag ander ondergoed aan. Dit was helaas vrij seksloos.

Na lang beraad is de jury eruit. Merge as One eindigt als derde en The Shenanigans mogen zich een jaar lang de één-na-beste band van Flevoland noemen. Niet geheel onverwachts worden de Softies door de jury uitgeroepen tot winnaar van Flavourland 2010.  Deze charmante en ambitieuze mannen zullen vast alles in de strijd gooien om in De Melkweg Flevolands eer hoog te houden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland