Def P en de Beatbusters knallen in De Meester Def P en de Beatbusters knallen in De Meester

Tien jaar na 'Aangenaam'

, Tekst: Ciara van Wingaarden

Def P en de Beatbusters knallen in De Meester

Tien jaar na 'Aangenaam'

Tekst: Ciara van Wingaarden ,

Afgelopen zaterdag stond op het menu van De Meester, Almere: de Shakedown 8 en Def P en de Beatbusters. Een avond die veel plezier en spetterende muziek belooft. Klik hier voor een recensie van de avond...

Tien jaar na 'Aangenaam'

Afgelopen zaterdag ging het dak eraf in De Meester. Met de Shakedown 8 en Def P en de Beatbusters op het menu, kon er in feite ook weinig anders van verwacht worden. Maar ook het publiek in de volle zaal had duidelijk zin in een feestje. 

Shakedown 8 opende de avond voor Def P. Dit was het eerste optreden in Flevoland met de nieuwe frontman, Daniël Tak (ex- Ghandi’s Revenge). Voortaan verzorgt hij de vocals; ook is de saxofonist niet meer aanwezig in de band. Met een combinatie van reggae, ska, folk en blues wist de Shakdown 8 het publiek in ieder geval te pakken en lekker op te warmen.

Eind 2009 is de Osdorp Posse, de voorvaders van de Nederlandstalige hiphop, ermee opgehouden als collectief, maar Def P heeft sinds die tijd niet stilgezeten. Hij maakt onder andere deel uit van Digibombers, samen met Jerome XL. Maar ook treedt hij dus nog regelmatig op met de Beatbusters.
Voor fans van die samenwerking is er goed nieuws: begin volgend jaar komt, na tien jaar, de opvolger van ‘Aangenaam’ uit. In de Meester werden enkele nummers van dit nieuwe materiaal, zoals ‘File’ en ‘Vandaag’, ten gehore gebracht, maar ook de oude meezingers kwamen langs. Stilzitten was geen optie bij Def P en de Beatbusters.
De Beatbusters speelden alsof hun leven ervan hing. De band speelde strak, maar maakte er op het podium toch een echt feest van. Het gezelschap eindigde met dertien man op het podium, samen met de rest van Osdorp Posse, om nog een laatste nummer ten gehore te brengen.

Kortom, de avond bracht precies wat het programma al voorspelde: een leuke, enthousiaste show met lekkere muziek. En een feest waar het dak eraf knalde.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland