Wie is Stephanie de Koning? Wie is Stephanie de Koning?

"De drank zo goedkoop dat je nooit nuchter naar buiten loopt"

, Door Bart Rouw

Wie is Stephanie de Koning?

"De drank zo goedkoop dat je nooit nuchter naar buiten loopt"

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Stephanie de Koning.

"De drank zo goedkoop dat je nooit nuchter naar buiten loopt"

Stephanie Julia de Koning (1988) kan zomaar eens over je heen hebben gestaan bij het afnemen van bloed of het inbinden van een kneuzing. Zij is namelijk al twee jaar verpleegkundige in het Flevoziekenhuis te Almere. Na haar mavo is ze gelijk de opleiding verpleegkundige gaan doen en nu wil ze de schoolbanken weer in om bij de Eerste Hulp te gaan werken. Op een ander vlak ligt er nog een onafgemaakte studie interieurstyliste, maar die wordt ook nog eens afgemaakt.
In muziekland is Stephanie vooral bekend als de trompettiste van Freecoolinksy. Dit doet zij met overgave. Waar ze op haar tiende nog de keuze moest maken tussen trompet spelen en ballet, had zij op haar twintigste haar tutu al lang aan de wilgen gehangen.
Blond, blauwe ogen en zorgzaam. Een echte schat, zou gezegd kunnen worden. Kijk mee of dat beeld het beantwoorden van de vaste vragen overleeft.


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Moeilijke vraag. Ik ben dol op wandelen met mijn hond en genieten van de natuur en dat kan op heel veel plekken in Almere. Ondanks dat kies ik toch voor mijn eigen huisje. Waar altijd iedereen welkom is!”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“Jeetje, toen ik 16 was waren dat Eerste Rang en Bordeaux. Nu ga ik, als ik ga stappen, naar Anno omdat het honderd meter van mijn huis vandaan is. De BG is ook altijd leuk om naartoe te gaan. Het nadeel daar alleen is dat de drank zo belachelijk goedkoop is dat je nooit nuchter naar buiten loopt.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Daar hoef ik niet over na te denken: De Softies natuurlijk! Dat die niet doorgebroken zijn, snap ik nog steeds niet!”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“Het klinkt misschien heel stom, maar laatst heeft iemand mij totaal onverwacht, enorm verrast. Yorgos Mayenburg kan gewoon zingen! Vooral voetbalknallers. Schreeuwen in de studio kan hij ook goed. En dat terwijl ze stem helemaal naar de klote was! Mijn complimenten, Yos.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Nou, de eerste die mij te binnenschiet is Madonna. Ze maakt prachtige nummertjes en platen, maar ze kan gewoon niet live zingen! Entertainen kan ze als de beste, maar ze kan het maar beter houden bij de studio.”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Vanaf mijn negende ben ik al idolaat van Saskia Laroo. Zij speelt trompet als de beste en ze is Nederlands. Toen zij begin dit jaar in Anno een jamsessie had, ben ik daar dus ook naar toe gegaan en heb ik op haar trompet mogen spelen met muzikale begeleiding van haar band! Nou, wat wil je dan nog meer?”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“Ik heb er twee: ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ en ‘Je leeft niet om te werken maar je werkt om te leven’.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Mijn leventje bestaat uit werken, trompet spelen, fotograferen, World of Warcraft, mijn schatje DJ – en dat is mijn hond, trouwens – en mijn familie en vrienden natuurlijk. Ik probeer in mijn dagelijks leven geen dingen te doen die ik niet leuk vind of waar ik me niet prettig bij voel.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Er zijn binnen Almere volgens mij geen vrouwelijke trompettistes. Dus ik denk dat dat toch wel een beetje mijn toegevoegde waarde is. Daarnaast vind ik het heel erg leuk om naar optredens of bandwedstrijdjes te gaan binnen Flevoland! De Almeerse muziekscene wordt onderschat!”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Iemand heeft mij ongeveer een half jaar geleden opnieuw kennis laten maken met Dolly Parton. Daarvoor vond ik haar verschrikkelijk! Maar god, wat heeft die vrouw een dijk van een stem en wat maakte ze prachtige nummers! Denk hierbij aan Jolene, 9 to 5 en I will always love you.”

En, hoe is het verder?
“Met mij gaat het goed! Ik heb net heerlijk genoten van Koninginnedag samen met Freecoolinsky en De Softies. Daarnaast wordt het gewoon weer zomer! Eindelijk… Zon, rosé, stijgende temperaturen, schaars geklede mensen, mooie bruine huidjes en tot laat in de nacht chillen onder een prachtige heldere sterrenhemel!”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Deze lijst is ingevuld tussen drie en vier uur ’s nachts in de baas z’n tijd. Ook wil ik nog even kwijt dat ik het een supertof initiatief vind van jullie om dit in gang te zetten. Je leert mensen op een hele andere manier kennen, echt helemaal te gek!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland