Vine Yard bijt het spits af Vine Yard bijt het spits af

Gelukkig was er Red Bull backstage.

, Tekst: Bart Rouw; Foto's: Callum Hunt

Vine Yard bijt het spits af

Gelukkig was er Red Bull backstage.

Tekst: Bart Rouw; Foto's: Callum Hunt ,

Ieder festival heeft een band nodig die het voortouw neemt. Zo ook Bevrijdingsfestival 2010 te Almere. Dit jaar mocht de Drontse band Vine Yard dat doen. Wij spraken achteraf met frontman Leroy.

Gelukkig was er Red Bull backstage.

Zwetend kwamen ze het podium af, maar toch stonden ze kort na hun optreden al mee te genieten van alle andere acts. 3voor12/Flevoland vroeg Vine Yard frontman Leroy het hemd van het lijf.

Hoe komen jullie op dat podium terecht, jongens?
We hebben eind 2009 Flavourland gewonnen. Hierdoor mochten we op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival in Almere spelen.

Wat hebben jullie allemaal gedaan tussen flavourland en nu?
We zijn naar Luxemburg geweest om een EP op te nemen, die we inmiddels hebben laten drukken. Onze EP-Release show zal zijn op 18 Juni samen met Make Believe en Mimi Soya in de Underground te Lelystad.

Hoe ging het vandaag?
Het optreden hier in Almere was super vet. Het publiek deed geweldig mee, en we mogen de technici bedanken voor het goede geluid. En tevens de organisatie van Flavourland voor de kans die we kregen om hier te spelen.

Zijn er nog dingen die mee of tegen vielen?
Er zijn alleen maar positieve aspecten zoals hierboven te lezen valt. Plus er was Red Bull backstage!

Wat kunnen we binnenkort van jullie verwachten?
Zoals we al eerder vermelde, onze EP-Release komt eraan. Daarbij spelen wij eind Augustus in de Melkweg. Verder kan je hopelijk een hoop optredes in Flevoland en omstreken verwachten.

Hoe was de backstage ervaring bij zo'n groot festival in tegenstelling tot een poppodium?
Het was wel leuk om het een keer mee te maken; praatjes maken met bandleden van Destine, even wat woorden wisselen met Guus Meeuwis... Verder was de organisatie geweldig varierend van de geluidstechnici tot en met de catering: een hele toffe ervaring!

Wil je zelf nog wat kwijt?
Kom allemaal 18 Juni naar de Underground in Lelystad voor onze EP-release show! Je kunt ons op Hyves en Myspace opzoeken voor de details, om enkele nummers van de EP te luisteren en natuurlijk voor alle andere informatie waar je naar op zoek bent.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland