Vaar mee! Vaar mee!

Thuiswedstrijd in de zak van Kapthijn en Drievoudig

, Tekst: Bart Rouw; Foto's: Callum Hunt en Pieter van den Elshout

Vaar mee!

Thuiswedstrijd in de zak van Kapthijn en Drievoudig

Tekst: Bart Rouw; Foto's: Callum Hunt en Pieter van den Elshout ,

Het bewijs dat wedstrijden winnen wel wat oplevert. Onafhankelijk van elkaar hebben Kapthijn en Drievoudig podiumtijd weten te veroveren op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Flevoland te Almere. Lees hier hoe het de jongens verging als voorprogramma van De Opposites.

Thuiswedstrijd in de zak van Kapthijn en Drievoudig

Bevrijdingsfestival Flevoland 2010: een mix van aanstormend talent en gelauwerde coryfeeën zoals Almere die maar eens per jaar ziet. Dit jaar was niet anders. Namen als Guus Meeuwis, Waylon en Di-Rect mochten de dag afsluiten, maar de jonge, Drontse honden van Vine Yard mochten het spits afbijten.
Om de dominatie van de gitaarmuziek tegen te gaan, werden we halverwege de dag getrakteerd op hiphop. Ook weer een mix van gevestigde artiesten en een opkomende act. Met name De Opposites en de Almeerse Kapthijn, versterkt door Drievoudig.

Door de winst op het Kempenaar Festival wist Drievoudig podiumtijd te veroveren. En omdat Kapthijn er al zou staan, door zijn rol als Stadsrapper van Almere, werd de link snel gelegd. De heren zijn ook allen lid van hiphopcollectief De Blocq van Kuffeler, vernoemd naar het gemaal aan de Oostvaardersdijk.

Het hiphopcollectief had er zin aan, want vanaf de eerste beat gingen de jongens vol gas. Er werd een energieke show neergezet waar menig gevestigd artiest een puntje aan kon zuigen. Er werd gestuiterd, gesprongen, gerend en gehost; performance zit er wel in. De chemie tussen de jongens is buitengewoon aanstekelijk. De rol van frontman en hypeman wordt constant doorgegeven en als iemand even geen lyrics heeft, wordt er niet stilgestaan of misdragen. Nee, deze jongens stonden de hele rit in dienst van het optreden. Petje af!
De vier rappers werden van beats voorzien door Drumpatroon-deejay Stefanovici. Als geheel had het optreden, in de woorden van Rotterdammer Winne, "meer Sticks en Rie dan Ali en Yes-R" in zich. Er mag zelfs gezegd worden dat Kapthijn een kleine Sticky Steez in zich heeft, wat alleen maar in zijn voordeel kan werken.

Deze thuiswedstrijd is door Mitss, Jor, OverGeers, Kapthijn en Stefanovici gewonnen. Het publiek ging los, de sfeer zat er lekker in en op het podium was het een feest.

Om het punt nog even door te drukken dat hij echt weet wat hij doet, staat Kapthijn volgende week vrijdag in de kwartfinale van de Grote Prijs Van Nederland. Deze kwartfinale (categorie hiphop) zal op veertiende mei plaatsvinden in podium De Meester te Almere.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland