Revamp in Underground Revamp in Underground

Terug naar de roem

, Tekst en foto’s: Ab Kuypers

Revamp in Underground

Terug naar de roem

Tekst en foto’s: Ab Kuypers ,

Zaterdagavond, Underground Lelystad. Floor Jansen, zangeres van de ontbonden After Forever, heeft een nieuwe band: Revamp. Met een indrukwekkende show lijkt zij op weg naar nieuw succes. Succes dat onze landgrenzen zal overstijgen. In het voorprogramma: Autumn. Bij voorbaat kon de avond al bijna niet meer stuk. Lees hier hoe het verliep.

Terug naar de roem

Een week voor het eerste album van Revamp (Revamp, net als de band) uitkomt, zette Foor Jansen (zangeres van het voormalige After Forever) en haar langeharenjongens op overweldigende wijze haar muzikale bedoelingen neer in De Undergrond. Het smaakt naar metalige rock waar ook Gothics van houden – dat etiket Gothic moet er nu maar eens voorgoed van af. Want Revamp, zeg maar gerust Floor Jansen, is zoveel meer dan dat. Ze is “metaliste”, natuurlijk, maar vooral een boeiende zangeres met een vermogend stemgeluid.

Wie zaterdag Revamp zag, zal de Lelystadse Underground tevreden hebben verlaten. Met één ding in het achterhoofd: die zien we hier niet meer terug! Revamp gaat uitgroeien tot een grote naam die vooral grote podia en festivals tot ver over de landgrenzen aandoet. Eén ding is zeker: “Zingen kan dat wijf!”. Een compliment uit het publiek dat de naam understatement mag dragen.
Dat deze band in Lelystad verscheen is een van de eerste stappen terug naar de roem. Revamp heeft alles in zich om uit te groeien tot een waardige opvolger van After Forever. In De Underground werd het publiek getrakteerd op een knallende show die vanaf de eerste minuut boeide en gaandeweg steeds mooier werd. Een show waarbij het behalve om het theater vooral om de muziek ging. De ene keer bombastisch, dan weer ingetogen. Soms bijna symfonisch, maar even later weer rauwe metal. Want vergeet niet: Revamp is behoorlijk stevig.

Revamp, de naamsbetekenis ligt ergens richting “opnieuw gemaakt, een nieuw begin, vernieuwend”, proeft aan alle kanten aan een grootse come-back. Natuurlijk van Floor Janssen, maar ook haar band spettert en knalt erop los. Op 25 juni staat de band al op het grote Belgische festival Graspop. Volgend jaar volgen er ongetwijfeld nog vele festivals, maar dit seizoen is Revamp ook nog prima te bezoeken in de leuke, kleine zalen. Gaat daar heen!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland