Kwartfinale Grote Prijs hiphop in De Meester Kwartfinale Grote Prijs hiphop in De Meester

Afwachten op de uitslag

, Tekst: Yorgos Mayenburg; foto’s: Sander de Goede

Kwartfinale Grote Prijs hiphop in De Meester

Afwachten op de uitslag

Tekst: Yorgos Mayenburg; foto’s: Sander de Goede ,

Afgelopen vrijdag vond de tweede kwartfinale van de Grote Prijs (categorie hiphop) plaats in De Meester, Almere. Tussen mei en juli vinden zes kwartfinales plaats waar deelnemers hun kunnen aan de jury (Rotjoch, Lee Stuart en Djef) mogen bewijzen. Hoewel pas na de laatste ronde wordt bepaald wie er verder gaan, kun je hier vast lezen hoe het de deelnemers verging.

Afwachten op de uitslag

Afgelopen vrijdag vond de tweede kwartfinale van de Grote Prijs (categorie hiphop) plaats in De Meester, Almere. Tussen mei en juli vinden zes kwartfinales plaats waar deelnemers hun kunnen aan de jury (Rotjoch, Lee Stuart en Djef) mogen bewijzen. Pas na de laatste ronde zal de jury bepalen wie de halve finale haalt. Dus alle acts in De Meester kunnen doorgaan, maar ze kunnen ook allen afvallen.

Wie er ook door mogen gaan, er stonden sowieso twee Flevolandse thuiswedstrijden op het program: Kapthijn en Tegendraads. De rest moest zijn eigen publiek meenemen voor de gewenste energie. Die wijsheid had vooral Silo serieus genomen, met een tourbus vol aanhang was hij uit Almelo vertrokken. Daar er onderweg wat problemen waren, liet hun komst echter lange tijd op zich wachten en was De Meester misleidend rustig.

Vooral 6203 uit Holten trof een rustige zaal. Hoewel hun elektronische, met dubstep doorspekte beats, vol energie zitten, sloeg het optreden dood. De feng-shui tussen publiek en act was totaal uit balans en de sfeer werd bepaald door de beats. Over Lounge Against The Machine gesproken.

Wat dat betreft snapte Djablo het spelletje beter. Hij stond niet alleen op het podium om zijn nummers te vertolken, maar vulde de stage als geboren entertainer. Tussen de nummers door veel interactie met publiek én jury. Niet alleen krijg hij de lachers op zijn hand, hij kreeg ook de eerste vuisten de lucht in met zijn eigenwerkmedley!

Daarna was Kapthijn. De meeste Almeerders in De Meester steunden hun inzending en kwamen vooraan staan. Het optreden was goed, maar kwam niet tot de energieke climax van Bevrijdingsfestival. Zenuwen? Last van de keel? Kappie leek net iets minder zichzelf dan een week eerder. Maar bij de hekkensluiter Achterban, met de volledige Blocq van Kuffler (Drievoudig en Psicho), kreeg het publiek voor het eerst die avond een reden om te springen.

Tegendraads, de andere Flevolandse inzending, gunde zichzelf geen thuiswedstrijd en had amper publiek uit Lelystad meegenomen. De lauwe reactie op hun keiharde grime stemde de heren dan ook niet al te vrolijk. Ze deden hun nummers gepassioneerd, maar de mc’s, Fabius en Ongewoon, strooiden tussendoor flink wat rancune. Menig wenkbrauw kromde daarop omhoog.

De vooraf ingeschatte zwaargewichten van de avond waren Sillo en MutiaraTEC. Hoewel het optreden van MutiaraTEC goed in elkaar zat, kregen de mannen de boel niet helemaal los. Het was eigenlijk vooral Silo die het dak eraf kreeg met zijn optreden, maar dat was voornamelijk zo bij de eigen aanhang. In de tourbus zullen er ongetwijfeld wat versnaperingen genuttigd zijn, want de feeststemming bij de Oosterlingen loog er niet om.

Helaas worden de deelnemers van de halve finale worden pas na 1 juli 2010 bekend gemaakt. Maar buiten kijf staat dat het uiteindelijk nog best een goede sfeer werd. Na de afkondiging was er nog even een open mic en er werd zelfs uitbundig gedanst op de plaatjes van de deejay.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland