Evenaar Festival 2010 doemt op Evenaar Festival 2010 doemt op

Unieke samenwerkingen bij ‘Vrienden van Twisted Live’

, Van de redactie

Evenaar Festival 2010 doemt op

Unieke samenwerkingen bij ‘Vrienden van Twisted Live’

Van de redactie ,

Jazeker, het Evenaar Festival, hét Festival van Almere-Buiten, komt er weer aan. Op zaterdag 29 mei zullen diverse acts te zien zijn, waaronder de Blocq van Kuffler, The Shakedown 8, Freecoolinksy, Sandy Dane en No Can Do. Onder de noemer ‘Vrienden van Twisted Live’ zullen er eenmalig unieke samenwerkingen vertoond worden. Lees hier meer over het Evenaar Festival.

Unieke samenwerkingen bij ‘Vrienden van Twisted Live’

Op 29 mei vindt het Evenaar Festival in Almere Buiten plaats. Een groot deel van de programmering is verzorgd door Stichting Twisted, een jonge organisatie die zich bezighoudt met talentontwikkeling onder jongeren middels cultuur en sport. Het doel is dan ook een podium te bieden aan getalenteerde, Flevolandse jongeren.

Stichting Twisted vindt het belangrijk dat talent de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen en uiten. Tijdens het Evenaar Festival biedt de stichting veel jonge talenten een podium, wat een bonte mix van muziekstijlen oplevert. Er is voor gekozen om hoofdzakelijk artiesten een kans te geven die nooit eerder speelden op het Evenaar Festival. Zo zijn er rap-optredens van De Jeugd van Morgen, PLS en Blocq van Kuffler (Drievoudig en stadsrapper Kapthijn) en zorgt het louter uit vrouwen bestaande Ladies Jam voor soul, funk en r&b. Ook de singer-songwriters No Can Do, die eerder een aanmoedigingsprijs ontvingen, en Sandy Dane treden op.

Alle acts zijn vanaf 14.00 uur op de Brasiliaplaats in Almere-Buiten te bewonderen. Maar om 16.30 uur zal een selectie toonaangevende Flevolandse artiesten één uitgebreide gezamenlijke liveshow verzorgen onder de noemer ‘Vrienden van Twisted Live’. In dit optreden zullen verschillende genres en achtergronden dwars door elkaar heen lopen en worden geijkte paden vermeden. Hiermee wil Twisted benadrukken dat samenwerking tot mooie resultaten kan leiden en dat  muziek een universele taal is. Deelnemers aan dit programma zijn voormalig stadsrapper Tim Calis & Reinders, singer-songwriter Sandy Dane wiens debuutalbum onlangs is verschenen, de achtkoppige ska-groep The Shakedown 8 en het eclectische gezelschap Freecoolinsky.

Na afloop van dit speciale optreden zal DJ-kwartet Drumpatroon hiphop, funk, soul, reggae en dubstep platen draaien.

Toegang tot het evenement is gratis. Kijk voor meer informatie op www.stichtingtwisted.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland