De Popronde komt naar Almere De Popronde komt naar Almere

Aanstormend talent te zien op gratis festival

, Van de redactie

De Popronde komt naar Almere

Aanstormend talent te zien op gratis festival

Van de redactie ,

Op zaterdag 2 oktober 2010 zal de Popronde voor het eerst in Almere-Stad te zien zijn. Door deze toevoeging is de ronde eindelijk in alle provincies te zien. Honderd uitverkoren artiesten, door deskundigen aangewezen als aanstormend talent, zullen die dag gratis te zien zijn. Klik hier voor meer informatie.

Aanstormend talent te zien op gratis festival

Op zaterdag 2 oktober 2010 wordt het centrum van Almere-Stad omgetoverd tot een groot festival dat gratis toegankelijk zal zijn. Na twaalf jaar strijkt de Popronde nu ook in Almere neer. Het festival telt dit jaar 25 deelnemende steden en doet, door toevoeging van Almere, nu eindelijk iedere provincie aan.

De Popronde is een landelijk reizend festival, dat bands de mogelijkheid geeft buiten de eigen regio te spelen en zich te presenteren voor nieuw publiek, pers en programmeurs. De optredens vinden plaats in cafés, theaters en poppodia in het centrum van elke stad. De selectie voor de Popronde 2010 is samengesteld door een onafhankelijke commissie van professionals die werkzaam zijn in de muzieksector.

Uit de ruim 700 inzendingen werd onder andere Electric Alleycat, de band van oud-Almeerder Erik van Woudenberg,  geselecteerd voor Popronde 2010. Ieder jaar doen er honderd veelbelovende artiesten mee. De geselecteerde bands en muzikanten zijn een actuele afspiegeling van aanstormend talent in alle muziekgenres in Nederland. Van rock tot hiphop, van singer/songwriter tot dance. Voorgaande jaren hebben artiesten als a balladeer, De Staat, Lucky Fonz III, Moss, Racoon, Sabrina Starke en Voicst met een groter publiek kennis laten maken.

Popronde Almere wordt georganiseerd door het Almeerse Cultureel Management Liscaljet, in samenwerking met Stichting Popwaarts. Hiernaast is er ook een intensieve samenwerking met onder andere 3FM Serious Talent en 3VOOR12, dat in de Kunstlinie een Hollandse Nieuwe podium met drie acts opgezet heeft.

De gehele selectie en meer informatie is terug te vinden op www.popronde.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland