Snoeihard om je oren

Metal Battle Flevoland een feit

Tekst: Bart Rouw, Foto's: Callum Hunt ,

Voor de tiende keer werd afgelopen zaterdag de Flevolandse voorronde van de Metal Battle gehouden in de Lelystadse Underground. En een paar van onze jongens mogen het binnenkort op gaan nemen tegen de rest van Nederland. Lees hier hoe de avond verliep en wie deze jongens zijn.

Metal Battle Flevoland een feit

Voor de tiende keer werd afgelopen zaterdag de Flevolandse voorronde van de Metal Battle gehouden in de Lelystadse Underground. De Flevolandse deelnemers zullen het binnenkort opnemen tegen de rest van Nederland. De deelnemers van dit jaar waren, in chronologische volgorde: Black Roses, For Blood and Vengeance, Stating the Obviouz en Gematria. Alle vier gooiden ze hun hebben en houwen in de strijd voor die felbegeerde halvefinaleplek in Walhalla te Deventer. Daar wordt de strijd aangegaan met de winnaars uit Gelderland, Noord-Holland en Drenthe.

Hoewel de avond weinig originaliteit bracht, zat iedereen redelijk strak in "zijn ding". Black Roses en Gematria spelen allebei vrij conservatieve metal, wat het publiek beviel. De progmetal van Stating the Obviouz zat erg goed in elkaar. Van de hele avond was dat de band met de meeste commerciële potentie. Ook For Blood and Vengeance zette een show neer die stond als een huis. Met hun metalcore kregen ze gelijk het publiek mee. Een leuk gegeven: er werden gratis goodies uitgedeeld aan mensen die met "Bloed en wraakgevoelens" de pit uit kwamen. Op de hyves stond diezelfde avond nog de eindstand: een blauw oog, een kapotte lip, een bloedneus, twee stukke handen en een waarschijnlijk gebroken hand.

De publieksprijs van de avond ging naar Stating the Obviouz. Met 66 stemmen staken ze met kop en schouders boven de rest uit. Het juryberaad heeft even moeten duren, maar de juryprijs ging uiteindelijk naar For Blood and Vengeance, met één punt meer dan Stating the Obviouz.

Al met al een zeer geslaagde tiende editie van de Metal Battle.