Meeblèren met The Hot Stewards

Een microfoon kan best worden afgeveegd aan een oksel

Tekst: Heleen Wever; foto's: Melissa Duijn ,

Na vorig jaar, mede dankzij flinke doses Red Bull, een energiek-dwaze show op het Bevrijdingsfestival te hebben neergezet, keren The Hot Stewards terug naar Almere. Deze keer moet De Meester eraan geloven. Start de polonaise en meeblèren maar!

Een microfoon kan best worden afgeveegd aan een oksel

Afgelopen zaterdag maakte Snake in the Mailbox zijn rentree op het podium na een afwezigheid van negen maanden. En wat voor één! Er werden vrijwel alleen nummers gespeeld van de nieuwe cd die juni/juli 2010 verwacht wordt. De ruigere nummers stonden als een huis, maar helaas waren de ballads hier en daar lichtelijk cliché. De verandering in line-up heeft de Snakes geen windeieren gelegd. Gitarist Rutger geeft de band extra ‘stoerheid’ en zijn backing vocals gaan perfect samen met de stem van zanger Nick. Veelgehoord na dit optreden was dan ook: “Sjeetje, zij hadden headliner moeten zijn!”.

Tijdens het ombouwen werd er geloot voor Almere Gaat Vreemd. Het thema wordt dit jaar: boy- en girlbands. Organisator Bart Rouw was bang veel mensen naar huis te moeten sturen wegens teveel animo, maar door verscheidene afmeldingen kwamen er toch vier bandjes tot stand en vielen er slechts twee drummers buiten de boot. Ongetwijfeld wordt 3 juli 2010 in De Meester weer een legendarische avond!

En dan The Hot Stewards: vijf mannen met bandana’s, tatoeages en mouwloze shirts die eighties-klassiekers coveren. Er werd gestuiterd onstage, lippen werden zwoel afgelikt richting gewillige fans en aan een klotsende oksel werd een microfoon afgeveegd. De act stond als een huis, maar zorgde muzikaal toch voor wat fronsrimpeltjes. Nummers als Abba’s Lay All Your Love on Me en Whitney Houstons I Wanna Dance With Somebody coveren middels rock-‘n-roll is niet aan iedereen besteed. De helft van de zaal doet de polonaise en blèrt uit volle borst mee, de andere helft kijkt vol verbazing naar het schouwspel of gaat naar huis.

Ach, het is natuurlijk een beetje ‘gimmicky’ en het was misschien beter op zijn plek in een studentensociëteit, maar apart dat was het zeker! Of het goed apart of slecht apart was, mag ieder voor zich bepalen. De liefhebbers van het genre en de alcoholische grootverbruikers hebben waarschijnlijk een topavond gehad!