Wie is Timon Grool? Wie is Timon Grool?

''Ik leef intens, en dat voelt goed.''

, Door Lisa Boels

Wie is Timon Grool?

''Ik leef intens, en dat voelt goed.''

Door Lisa Boels ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek 'Wie is het?' brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Timon Grool.

''Ik leef intens, en dat voelt goed.''

Timon Grool (1986) is in het dagelijks leven audiovormgever. Hij houdt van gezelligheid en goede gesprekken. Sinds hij de opleiding tot audio engineer, oftewel geluidstechnicus, heeft afgesloten werkte hij voor verschillende radiostations, waaronder 3fm. Toen Timon 10 jaar oud was luisterde hij al veel naar muziek, maar nu maakt hij ook zelf muziek als drummer van de band Steel Rose. Met Steel Rose heeft hij onder andere in de Almeerse 'Dromedaris' en de 'BG' gespeeld. Bij Almere Gaat Vreemd heeft hij laten zien wel in te zijn voor een uitdaging  door zijn drumsticks tijdelijk te verruilen voor een gitaarplectrum. Als je dan toch vreemd gaat, zo meent Timon, doe het dan goed. Genoeg informatie, tijd voor de 12 vragen!

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Moeilijk te zeggen. Wat steden betreft toch zeker Almere. Het blijft eeuwig zonde dat Lelystad de hoofdstad van Flevoland is haha. Almere daarentegen is prima – hoewel de Volkskrant het daar twee jaar terug niet mee eens was, verschil ik nog steeds van mening met de lezers van het dagblad. Je kan hier de rust opzoeken in het bos of een park maar ook volop in de drukte en gezelligheid meegaan. Voor bandjes is het minder ideaal. De muziekscene staat nog in de kinderschoenen. Dat komt vooral door moeilijk publiek. Daarnaast is het ook lastig om veel gigs in Almere te doen en een fanbase op te bouwen. Toch is het in Flevoland de meest relaxte plek om te zijn als muzikant, met podia, sessies en festivals voor de deur.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Eigenlijk eentje in Amsterdam, The Waterhall. Daar staan altijd bandjes. Maar voor de echte Almeerders onder ons, is Le Cameleon (ook wel De Kameel) toch wel een hele fijne plek om een biertje te pakken.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Daily Bread. Zij hebben een tijd geleden al getekend bij Excelsior en ze zijn zeker Lowlands-waardig.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Geen idee. Veel bandjes bestaan even en gaan dan weer uit elkaar.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen? (ook artiesten op wereldniveau mogen!)
Haha, tsja! Ik ga dan toch voor Marco Borsato en Ali B. Wat een vreselijke poppenkast en dán die muziek…nee, niet aan mij besteed. Andere die hoge ogen gooien zijn Akon en Timbaland ft. Chris Cornell. 

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Dat kan van alles zijn. Voor Steel Rose is het vooral de zangeres. Zij schrijft hele mooie nummers en met haar werk ik dat dan uit. Het moet geproduceerd en gearrangeerd worden voor de band.
Als ik zelf muziek maak dan werkt een heerlijke zomerdag met strak blauwe lucht en een lekker temperatuurtje heel goed. Zo’n dag waarop alles in je leven perfect is – ook al is dat niet zo. Een goede plaat op de radio, een onbekende band die een onwijs vette show neerzet, moeilijkere momenten en herinneringen waar ik veel waarde aan hecht, zijn ook bronnen van inspiratie.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Het is niet zo dat ik het op een tegeltje heb staan in de WC , maar genieten van alle mooie en leuke momenten/dingen, eerlijk zijn naar mijzelf en anderen, en er zijn voor de mensen die ik in mijn hart draag zijn wel de dingen waar ik veel waarde aan hecht. Ik drink het leven op, niet in liters alcohol maar ik leef intens, en dat voelt goed.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik ben Audiovormgever voor de radio van beroep. Veel van de jingles en andere vormgeving die ik maak is voor 3fm. Ook andere stations als 100%NL en allerlei buitenlandse zenders als KroneHit, Virgin Radio, Radio Scoop en andere in Europa.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Waarschijnlijk weinig. Ik ben wel heel actief, maar meer op de achtergrond. Bezig met mijn band, demo’s maken, projecten doen – bijvoorbeeld meedoen met Almere Gaat Vreemd en ook zelf muziek produceren. Met mijn eigen band hebben we toch weinig optredens hier in Flevoland. En wat ik al eerder zei, loop ik ook wel eens jamsessies af.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Haha, dit is echt de biecht van de eeuw, maar ik was ooit – 12 jaar geleden – ‘fan’ van de Vengaboys. Nou is dat niet meer het geval. Al val ik nog steeds wel voor jaren 90 dance en house. Denk aan Corona, Snap en Livin’ Joy. De Happy Hardcore uit die tijd is ook wel tof. 4-Tune Fairytales, Dune, Infectious, dat werk.
Veel ‘beschamender’ zijn de Jaren 80. Daar heb ik ook wel een zwak voor. Ik vind het echt een onderschatte tijd. Bands als Prince, Yes en Joy Division, maar ook enkele nummers van Michael Sembello, Talk Talk, Cheap Trick en Bros.
Of dit nou echt een muzikale afwijking is valt te betwijfelen, dit zijn klassiekers. Verder heb ik een hele brede muzieksmaak. Goede muziek is gewoon goede muziek.
Toevallig kwam tijdens het beantwoorden Enrique Iglesias nog voorbij haha…over dubieus gesproken. Ja, dat is ook een artiest waar ik een paar nummers van heb.

En, hoe is het verder?
Goed. Al zijn er altijd dingen die beter kunnen.

Wat wil je verder nog kwijt?
Steel Rose is nog opzoek naar een bassist. Check www.steelrose.hyves.nl Je kan mij ook even krabbelen of hyven. www.timon86.hyves.nl

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland