Rockgeheimen onthuld in de Meester

Almeerse rocklegends halen alles uit de kast

Tekst: Judith de Hont, foto’s: Melissa Duijn ,

Support Your Local Heroes in de Meester was afgelopen zaterdag voor de toeschouwer een achtbaan van rockvariatie. De avond werd verzorgd door de rockbands Kikic, Solar Cruiser, Medicine Men en Evant Garden. Leden van deze bands zijn afkomstig uit de voormalige Almeerse band Land of Airplanes. Lees hier hoe de avond verliep.

Almeerse rocklegends halen alles uit de kast

Support Your Local Heroes in de Meester was afgelopen zaterdag voor de toeschouwer een achtbaan van rockvariatie. De avond werd verzorgd door de rockbands Kikic, Solar Cruiser, Medicine Men en Evant Garden. Leden van deze bands zijn afkomstig uit de voormalige Almeerse band Land of Airplains.

Een deel van de band Kikic begon met meeslepende rock terwijl de toetsenist ons voorzag van melancholische en swingende melodieën. De dromerige zang paste goed bij het instrumentale spel. Bij vlagen waren de slaginstrumenten wat overheersend, maar onbewust tapte de voeten vanaf de eerste noot evengoed mee. Gitaarsolo's van Chris O bezorgden menig bezoeker een brok in de keel.

Daarna werd het publiek ruw wakker geschud door de ruige en psychedelische rock van Solar Cruiser. Aanvankelijk begon de band voornamelijk hard en klonk er bijna alleen ruis van alle instrumenten die ongecontroleerd door elkaar heen leken te spelen. Gelukkig kwamen daar ineens dynamische en melodieuze gitaarsolo's bovenuit en liet zanger Sanel horen zowel hoog als laag te kunnen zingen. Halverwege het optreden hadden de heren het publiek helemaal om door de combinatie van marcherende beats en meeslepend gitaarspel bij het lied Clowns.

Tijdens de pauze werd je terug naar het podium gelokt door Medicine Men die blues- en jazzachtig inzetten en zij hielden je daar door energiek over te gaan op rock. De zanger/gitarist Maarten Moerland zong verstaanbaar en hard, met hier en daar een toepasselijke schreeuw. Waar Solar Cruiser vooral ruig was, was Medicine Men hard, ritmisch en het geschreeuw aantrekkelijk.

Chris O sloot de avond even intens af als hij begon, dit keer met Evant Garden. Invloeden van Led Zeppelin en Jeff Buckley zijn terug te horen, maar de band verraste vooral met een Stir it up-cover. Het repetoire veranderde van catchy rock met een vleugje blues naar opzwepende, melodieuze muziek van wederom de toetsenist. Het publiek bleef na afloop nog een tijdje verbijsterd achter, starend naar een leeg podium, hopend op meer.

De Almeerse rockliefhebber kent de bovenstaande bands ongetwijfeld, maar voor het grote publiek zijn ze onterecht tamelijk onbekend. Chris O benoemde dit en beschreef hen als 'the best kept secret of the universe'. Hopelijk verklapt dit stuk genoeg om ze zelf een keer uit te checken. Ze zijn het allemaal waard!