Nieuwe naam eist finaleplaats op Nieuwe naam eist finaleplaats op

Tweede voorronde Vers achter de rug

, Tekst: Yorgos Mayenburg; foto’s: Hans Schuurmans

Nieuwe naam eist finaleplaats op

Tweede voorronde Vers achter de rug

Tekst: Yorgos Mayenburg; foto’s: Hans Schuurmans ,

Afgelopen vrijdag stond het kunstenaarshol BG-22-24 weer in het teken van ons initiatief Vers, hét podium voor nieuw, Flevolands talent. In de slagerstoonbank pronkten ditmaal Lucky Dices, Beat The Hero en Gottlieb. Het vooraf aangekondigde Hangslot had afgezegd. Lees hier wie van de drie bands met de finaleplaats in de kunstlinie naar huis ging...

Tweede voorronde Vers achter de rug

Afgelopen vrijdag stond het kunstenaarshol BG-22-24 weer in het teken van ons initiatief Vers, hét podium voor nieuw, Flevolands talent. In de slagerstoonbank pronkten ditmaal Lucky Dices, Beat The Hero en Gottlieb. Het vooraf aangekondigde Hangslot had hun optreden gecanceld. Daarmee maakten drie bands extra kans op een finaleplaats en dus een optreden in de kunstlinie.

Toch ging dat niet overal zonder slag of stoot. Vooral Lucky Dices toonde zich ontmand. Of eigenlijk: ontvrouwd. Sinds een optreden in De Meester met de “platste drummer van Nederland” had de band eindelijk een drummer gevonden, maar die besloot enkele weken terug toch te stoppen. Ook zangeres Melanie Vos bleek, vanwege een meningsverschil, te zijn opgestapt. Dus stonden de twee heren gezamenlijk op het podium. En met hun zilveren drumcomputer natuurlijk, de platste van het land. Met veel karakter deden de mannen hun show, maar wel onder expliciete vermelding van hun queeste naar nieuwe bandleden.

Wat dat betreft verging het Beat The Hero een stuk beter. Met leuke invalshoeken en veel enthousiasme spatte het optreden van het podium. De band is een kersverse formatie die voortkomt uit de Lelystadse hoek van Nee! en Neighbours Nightmare, twee namen die overigens beide onderdeel zijn van de Flevolandse geschiedenis. Maar een gezonde conclusie lijkt terecht: de heren zijn ook in deze samenstelling niet vies van het stevige werk.  Ongetwijfeld gaan we de komende tijd nog meer van deze band horen, maar in deze Vers-voorronde moesten de mannen voorlopig hun meerdere erkennen in Gottlieb.

Wie? Gottlieb, een nieuwe naam in de Flevolandse metalscene. Eerder werd een showcase van de band in Nederland Muziek (het charmante Make More Music Live) gecanceld, maar nu was er alsnog een optreden in de BG. Gitarist John Russchen is Almeerder, terwijl de rest van het stel niet uit de polder komt. Wel staat vast dat we graag meer van deze band gaan zien, want het is onbetwist een aanwinst voor de provincie. Ook al was er een tweede stemronde van het publiek nodig om tot een definitieve winnaar te komen, het was Gottlieb dat de begeerde finaleplaats in de kunstlinie opeiste.

Kortom, na deze tweede voorronde kan worden vastgesteld dat er alvast twee namen bekend zijn voor de finale die begin 2011 zal plaatsvinden in de Kunstlinie te Almere-Stad. Na Road Crew (winnaar van de eerste voorronde) zal ook Gottlieb te zien zijn. De volgende voorronde zal pas in september weer plaatsvinden, uiteraard in de BG-22-24.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland