Cilice naar Almere Cilice naar Almere

Interview met METALmere-frontman.

, Door Bart Rouw

Cilice naar Almere

Interview met METALmere-frontman.

Door Bart Rouw ,

Na een succesvolle eerste keer komt het METALmere Headrockfestival dit jaar met een vervolg. Waar vorig jaar Force Feed en Magnacult de bands van de avond waren, is één van de headliners dit jaar Cilice. 3voor12/Flevoland sprak met frontman Daniël de Jongh.

Interview met METALmere-frontman.

Wie de Nederlandse metalscene een beetje kent, heeft de naam Daniël de Jongh eerder gezien. Als dat dan met betrekking tot, eerst, de metalband Smogus is en, daarna, de mathmetalband Cilice, klopt dat ook nog. We mogen dus spreken van een metalveteraan.
De oplettende onder ons hebben ook al kunnen zien dat, sinds vijfentwintig maart jongstleden, Daniël de band Textures van vocalen voorziet. Een hele eer, in zijn eigen woorden. Met de band Cilice wordt de huidige tour nog afgemaakt.
“Hoe graag ik ook zou willen, ik kan niet beide bands de tijd geven die ze verdienen,” stelt de Jongh. En het is deze tour die de band naar Almere brengt, voor de tweede editie van het METALmere Headrock festival. Vorig jaar zag de aftrap van dit succesvolle, avondvullende festival. Met namen als Force Feed en Magnacult kon de eerste keer ook niet mislukken. Voor de tweede editie heeft de organisatie Cilice benaderd om als headliner te fungeren in de Meester. En die konden natuurlijk niet weigeren.
De vraag of er nog iets bijzonders gaat gebeuren, gezien dit de laatste Cilice optredens met Daniël aan het roer zijn, werd beantwoord met een wedervraag. “Wat is bijzonder? We gaan gewoon knallen. Cilice spettert van het podium; is dat bijzonder genoeg?”

Kortom, het festival is een bezoekje waard. Zeker omdat behalve Cilice ook de rest van de line-up belooft dat het een keiharde avond wordt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland