Wordt jouw band de beste?

Strijd om beste band Flevoland 2010 kan weer beginnen

Van de redactie ,

Voor de derde keer mogen bands zich inschrijven voor Flavourland. Waar Marock&Roll in 2008 de eerste winnaar was, maakte Vine Yard in 2009 van de enkeling een club. Dit jaar zal een nog onbekende naam die club versterken. Met een open inschrijving en een steeds woeliger wordende bandcultuur, belooft ook deze editie een knaller te worden. Lees hier meer!

Strijd om beste band Flevoland 2010 kan weer beginnen

Voor de derde keer mogen bands zich inschrijven voor Flavourland. Waar Marock&Roll in 2008 de eerste winnaar was, maakte Vine Yard in 2009 van de enkeling een club. Dit jaar zal een nog onbekende naam die club versterken. Met een open inschrijving en een steeds woeliger wordende bandcultuur, belooft ook deze editie een knaller te worden.

Inschrijven is meedoen, kopt de site van Flavourland in. Dat wil zeggen, zolang de plekken beschikbaar zijn, kan iedereen ze vullen. Vorig jaar schreven negenendertig bands zich voor de wedstrijd in. Zal dat stijl-achterover-doen-slaand aantal dit jaar getopt worden?
De bands die uiteindelijk meedoen worden verdeeld over vijf voorrondes: 2 oktober in de Klos, 8 oktober in de Underground, 9 oktober in Trapnotov, 15 oktober een tweede maal in de Underground en 23 oktober in de Meester. Het is cliché, maar de maand wordt niet voor niets Rocktober genoemd. De finale vindt op 27 november plaats in poppodium de Meester.

“Beste band van Flevoland” is de titel waar om gaat worden gestreden. Maar voor titels koop je geen brood, dus heeft de organisatie ook andere prijzen klaargezet. Onder de beste drie worden geldprijzen verdeeld. De winnaar krijgt ook een nummer op de cd “Alle dertien goed 2010” en plaatst zich automatisch voor de finale van de SENA Popprijs, die elk jaar in de Melkweg gehouden wordt. Niet onverdienstelijk dus.

Door de druivenstruiken wordt ook gefluisterd dat het illustere duo van Een Blok aan je Been (een radioprogramma op Stadsradio Almere) de presentatie voor hun rekening nemen. Flavourland-organisator Boris van Vorstenbosch noemde het een formaliteit, dus hoogst waarschijnlijk staan Leon Olmo van Kranen en Yorgos Mayenburg weer even in de spotlights.

Omdat de Band-publiek-ratio zo hoog is, zal 3voor12/Flevoland er natuurlijk sowieso bij zijn. Verder is het inschrijfformulier van bands hier te vinden.