Wie is Remon Popelier?

“Rond mijn vijftiende een periode André Hazes”

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Remon Popelier.

“Rond mijn vijftiende een periode André Hazes”

Remon Popelier is naar eigen zeggen niet het bekendste gezicht in Flevoland. Toch kan het zijn dat je hem een keer in de BG-22-24 hebt gezien. Hier is hij namelijk één van de radartjes achter de schermen. Voornamelijk neemt hij de communicatie op zijn schouders. Tijdens kantooruren is hij jongerenopbouwwerker in Huizen.
Toen hij tien was zat hij, als net verhuisde Limburger, in de zandbak die Almere toen was. En een betere tijd kon hij zich niet wensen. Op zijn twintigste zat hij bij de marine. Daar heeft hij met veel plezier vier jaar over de zeven zeeën gevaren.
Maar omdat hij toch voelt dat hij nu meer bereikt, is hij naast jongerenwerker de studie Culturele Maatschappelijke Vorming gaan doen.
Hier zijn twaalf vragen om Remon Popelier een bekender gezicht te geven.

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
De natuur die Flevoland te bieden heeft, ook al is deze aangelegd. Moet zeggen dat ik ook wel onder de indruk ben van de ‘nieuwe bibliotheek’, maar het beste is toch wel Lowlands.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
Stam en kroeg ben ik beide niet zo van. Plekken waar ik graag kom om uit te gaan zijn de Paradiso en de Melkweg. In Almere kom ik graag in de Meester en uiteraard in de BG.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Supermannen en de Softies.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Sista. Dat kan ook haast niet anders want ze hebben pas twee keer opgetreden, maar ik zou graag zien dat Marjolijn wat vaker de stoute schoenen aantrekt.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Nou is het niet mijn taak om iemand voor altijd het zwijgen op te leggen, maar als je het zo vraagt heb ik wel een verzoekje richting de Toppers. Kan dat geregeld worden?

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Vrije, open en expressieve mensen die vooral niet in de grote stroom mee willen gaan.

Heb je een motto of die jou ten voeten uit weergeeft?
“Life is what happens to you while you’re busy making other plans”.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik ben jongerenwerker en druk met de BG.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Ik verzorg een podium.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Tjsa, en daar moet ik nu voor uitkomen? Nou goed, ik heb rond mijn vijftiende een periode André Hazes gehad. Als ik dat nu hoor is het een soort van nostalgie.”

En, hoe is het verder?
“Leuk dat je het vraagt; lekker, en met jou?”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Nou, als je me de kans laat, check dan eens deze websites: www.bg-22-24.nl en www.gestrand.org.
Deze laatste mag je zeker niet missen, 10 juli vieren wij alweer de 5de editie van het gezelligste strandfestival van Almere. Dus kijk snel en mis ‘m niet!"