Wie is Efraïm van den Berg?

“Ik zie het wel zitten!”

Door Yorgos Mayenburg ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Efraïm van den Berg.

“Ik zie het wel zitten!”

Efraïm van den Berg (geboren in 1989) maakte in Flevoland naam als drummer van Take aWay, maar speelt sinds kort met Jay-P (Jan-Peter Beijersbergen) in een bluesband. In principe is Efraïm overal wel voor in, maar vooral combo’s en muzikale  projecten vindt hij erg leuk.
Op zijn tiende speelde hij slagwerk bij de malletband Excelsior en drumde regelmatig bij een gospelband. Vanaf  zijn elfde ging Efraïm op drumles.
Tegenwoordig is Efraïm bezig met het afronden van zijn studie (Artiest, Muziek)  aan het Deltion College te Zwolle. Ook geeft hij drumlessen, percussieworkshops en speelt hij in meerdere bands, waaronder dus Take aWay. Tijd om iets meer over deze jongen te weten te komen. Kortom, wie is Efraïm van den Berg?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
“Het poppodium the Underground, ik heb daar al een keer gespeeld met Take aWay en 17 april spelen we daar als support act van de DeWolff.”

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
“De oude Stronkenbar in Elburg, hier heb ik met mijn eerste band Bucket on Wheels ook een aantal keer gespeeld. Helaas is na een verbouwing de sfeer en de goede muziek ver te zoeken.”

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
“Ik  heb echt geen idee, omdat ik uit Elburg city kom.”

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
“Geen idee.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
“Van mij mag iedereen gewoon lekker blijven spelen, of het nu metal, hiphop of jazz is. Wie het niet mooi vindt, hoeft er toch niet naar te luisteren?”

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
“Ik haal mijn inspiratie uit bijna alles. Veel daarvan zit gewoon in mijn hoofd, maar naar een drummer als Steve Jordan van het John Mayer Trio luister ik graag. Toen ik net begon met drummen heb ik ook heel veel van de Red Hot Chili Peppers gespeeld, dus Chad Smith is ook erg belangrijk voor mij geweest.”

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“Voor het dagelijks leven heb ik geen motto. Voor drummen geldt voor mij: strak en niet te veel.”


Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik ben op het moment bezig met het afronden van mijn studie Artiest, muziek aan het Deltion college in Zwolle. Daarna ga ik veder studeren aan de pop of rock academie in Enschede of in Tilburg.”

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
“Ik heb dus al een paar keer in Flevoland gespeeld en ik zal vast nog wel een keer langs komen met Take aWay of een andere band.”

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
“Een muzikale afwijking zul je bij mij niet zo snel vinden. Ik heb een brede muziek smaak en kan naar veel luisteren.”

En, hoe is het verder?
“Gaat wel lekker, bijna klaar met school en lekker muziek aan het maken. Eind van deze zomer een maand op Kreta spelen. Dus ik zie het wel zitten!”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Rock-’n-roll!”